Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:57:28

Чому стоять черги в "Чернігівгазі"? ВІДЕО

09.06.2015   10:18Агенцiя

Ганна Носенко живе у Чернігові. З роками її все частіше підводить здоров’я. Та й смерть сина стала для жінки важким тягарем. Ранок понеділка у пані Ганни почався з крапельниці та черги у абонентському відділі «Чернігівгазу». Як виявилося, замість звичних двадцяти вона використала за місяць аж 155 кубічних метрів палива.

Практика прогнозування показників лічильника не є новинкою – «Чернігівгаз» просить клієнтів передавати показники не пізніше останнього дня звітного місяця, інакше у платіжному документі стоятиме число, визначене за розрахунковим методом. У родині Носенків показники знімає не сама пенсіонерка, а контролер. Тим паче, робить це вчасно. Тож звідки взялися неточності? Добре було б, аби ситуація з пані Ганною обмежилась лише одним візитом у абонвідділ.

Та не менш часто трапляються випадки, коли робити перерахунок треба завдяки касирам банків чи відділень зв’язку, які не внесли у квитанцію дані з лічильника. Або ж неправильно провели фінансову операцію. Лариса Очерет квитанцію перевірила, проте оплата не пройшла своєчасно. Тож довелося оббивати пороги не лише «Чернігівгазу», а й банку.

Посприяв непорозумінням між підприємством-монополістом і громадянами Кабмін – зменшені норми споживання газу без лічильника набули чинності 6 травня, тож частину місяця обрахують за старими, а решту – за новими. Черги виникають і через нову ціну на газ, яка до вересня спільна для всіх – 7 гривень і майже 19 копійок. Дирекція «Чернігівгазу», між іншим, навіть рада була б її зменшити. Так, там уже були готові звертатися за допомогою до міліції, бо деякі користувачі стають на заваді працівникам, що хочуть зняти показники або ж вимкнути постачання газу загалі.

В абонентському відділі галас і черги. Інколи приходять аж надто агресивні клієнти, хоча й вони просто шукають правди. Їм подекуди бракує інформації. Та деякі консультанти не поступаються рівнем бадьорості. А яка подача – така й віддача. Фахівець «Чернігівгазу» зі зв’язків з громадськістю Наталія Свириденко каже, що культура поведінки – одна з постійних тем для виробничих нарад, але інколи людський фактор пересилює.

Можливо й так, але навіть простий консультант є обличчям компанії, і від нього, як і від звичайного монтера чи обліковця газу, залежить сума прибутку.


Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.