Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:08:10

В Чернігові міліція провела рейд проти нелегальної торгівлі

09.06.2015   07:00

Для впорядкування торгівлі у громадських місцях працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області провели рейд вулицями міста. Міліція провела оперативно-профілактичне відпрацювання Чернігова для виявлення порушників, які торгують харчами у невстановлених місцях.

Рейдові бригади, до яких увійшли дільничні інспектори міліції та працівники управління протидії злочинності у сфері економіки. Перевіряльники інспектували місця, де фіксувалися факти несанкціонованої торгівлі. Особливу увагу правоохоронці приділили центральній частині Чернігова.

Таке негативне явище, як стихійна торгівля, викоренити непросто, хоча міліцією боротьба з несанкціонованими місцями торгівлі ведеться постійно. Деякі громадяни навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою покупки в несанкціонованих місцях. Вони не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров'ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

Все просто: незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних норм та реалізують товар з землі.

Походження продуктів нікому не відоме й завжди існує небезпека забруднення харчів різними мікроорганізмами. Особливо це стосується м'ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. А якщо людина отруїться такими продуктами, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб'єкта, якому можна пред'явити звинувачення.

В ході рейду правоохоронці не тільки складали на порушників адміністративні протоколи за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, торгівлю з рук у невстановлених місцях та порушення порядку провадження господарської діяльності, а й проводили профілактичну роботу з дрібними порушниками.

Міліція планує продовжити практику подібних рейдів на постійній основі.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини