Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:03:07

На Чернігівщині міліція викрила потужний підпільний деревообробний цех

08.06.2015   17:02Агенцiя

Правоохоронці Чернігівщини виявили та задокументували незаконне підприємство з розпилювання деревини, яке функціонувало без дозвільних документів на самовільно зайнятій земельній ділянці.

Про це повідомляє СГЗ УМВС України в Чернігівській області.

В ході відпрацювання лісової галузі працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки спільно з УДАІ Чернігівської області на одному з автошляхів Козелецького району було зупинено автомобіль КАМАЗ.

Автівка перевозила ліс-кругляк сосни об’ємом майже 14 куб.м без будь-яких документів, що підтверджують походження цієї лісопродукції. Правоохоронці затримали транспортний засіб разом з вантажем та доставили його до районного відділу міліції. Відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

В процесі подальшого розслідування цього кримінального провадження працівники управління протидії злочинності у сфері економіки виявили та задокументували функціонування потужного цеху, де здійснювалося пиляння деревини без дозвільних документів на самовільно зайнятій ділянці.
Підприємець організував незаконну діяльність декількох пилорам в Козелецькому районі Чернігівської області, самовільно зайнявши земельну ділянку площею понад 3 гектари. Своїми діями комерсант завдав інтересам держави значних збитків.

На території підприємства працівники міліції вилучили близько 1500 метрів кубічних пиловника без будь-яких документів.
На даний час вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки) та 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).
Також правоохоронці перевіряють куди саме реалізовувався вищезазначений пиломатеріал.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей