Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:45:45

Чернігівське обласне територіальне відділення проводить дослідження регіонального ринку зовнішньої реклами

30.05.2015   10:03Агенцiя

Розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах здійснюється на підставі дозволів на розміщення реклами, що надаються органами місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Порядок надання дозволів на розміщення такої реклами регулюють Типові правила розміщення зовнішньої реклами, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067.

За результатами дослідження регіонального ринку зовнішньої реклами територіальним відділенням виявлено ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції з боку органів місцевого самоврядування шляхом прийняття рішень про затвердження порядків розміщення зовнішньої реклами на відповідних адміністративних територіях, інформаційних та технологічних карток адміністративної послуги з надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами, вимоги яких не відповідають Типовим правилам.

Такі дії кваліфікуються як антиконкурентні дії органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до спотворення конкуренції на ринку розміщення зовнішньої реклами.
Деякі органи місцевого самоврядування не розробляли порядків розміщення зовнішньої реклами.

Прийнятими рішеннями за результатами вже розглянутих справ, зобов’язано виконавчий комітет Чернігівської міської ради та Бахмацьку міську раду припинити порушення конкуренційного законодавства: привести порядки розміщення зовнішньої реклами; інформаційні та технологічні картки адміністративної послуги з надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами до вимог чинного законодавства.

Куликівська селищна рада припинила порушення в процесі розгляду справи.

Розгляд справ проти інших органів місцевого самоврядування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини