Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:46:57

Обласна організація інвалідів "Союз Чорнобиль України" відзначила 25-річний ювілей

29.05.2015   09:12Агенцiя

28 травня, виповнюється 25 років від дня заснування Чернігівської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яка відстоює інтереси та права громадян, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

З цієї нагоди в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочисті заходи. Привітати об’єднання з ювілеєм прийшли перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Микола Звєрєв, президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Березін, референт Міжнародного освітнього центру м. Дортмунд (Німеччина) Любов Негатіна, Архієпископ Чернігівській та Новгород-Сіверський Амвросій та керівники організацій «Союз Чорнобиль України» з інших регіонів України.

Голова Чернігівської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун у вступному слові зазначив, що на сьогодні організація складається з 20 районних та міських відділень та об’єднує понад 2400 громадян. За час існування було оздоровлено більше 5 тисяч постраждалих дітей Чернігівщини. В усіх районних центрах області встановлено пам’ятні знаки та меморіальні дошки ліквідаторам аварії.

Для подолання екологічних, соціальних та гуманітарних криз, пов’язаних з Чорнобилем, активістами організації створено радіологічний загін «Сталкер». Окрім цього, «Союз Чорнобиль України» області бере активну участь у міжнародних проектах, з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та розвитку атомної енергетики.

Звертаючись до присутніх Леонід Сахневич підкреслив, що Чернігівська область постраждала чи не найбільше внаслідок катастрофи. У зону радіаційного впливу потрапило 244 населені пункти. Найбільшу дозу радіації прийняли землі Корюківського, Козелецького, Ріпкинського, Н-Сіверського та Чернігівського районів. І саме чернігівці, не жаліючи свого життя, стали першими на шляху смертоносного атому. У пам’ять за загиблими ліквідаторами аварії він оголосив хвилину мовчання. До пам'ятника Героям Чорнобиля у м. Чернігові від учасників заходу поклали квіти.

— Протягом останніх років налагоджена тісна співпраця між обласною владою та «Союзом Чорнобиль України». Вирішення питань чорнобильців завжди будуть у центрі уваги влади та суспільства, — підкреслив перший заступник голови ОДА.

За мужність і самовідданість під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди 25-річчя з дня створення активістам обласної організації «Союз Чорнобиль України» були вручені відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, Чернігівського міськвиконкому.

Після офіційної частини відбувся урочистий концерт. Свої вітання та гарний настій присутнім дарували академічний ансамбль пісні та танцю «Сіверські клейноди», зразковий фольклорний вокально-хореографічний театр «Калинонька», солісти філармонійного центру, учасники клубу бального танцю «Кармен» та вихованці Чернігівського міського палацу для дітей та юнацтва.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.