Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:34:58

Офіційні стосунки з роботодавцем – користь і працівникам, і бюджету

29.05.2015   08:18Агенцiя

Протягом січня – квітня фахівці підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області перевірили 45 суб’єктів господарювання щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам.

руки

руки

Як повідомила заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Наталя Кузнецова, за результатами проведених перевірок донараховано 11млн. 646 тис. грн., з них 11 млн. 2 тис. грн. - податку на доходи фізичних осіб. 

Під час 13 документальних перевірок виявлені факти, коли податок на доходи фізичних осіб до бюджету не перераховувався, або перераховувався лише частково. Відтак порушникам податкового законодавства нараховано додатково сплатити до бюджету 9 млн. 548 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та майже 160 тис. грн. єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Приміром, працівники ДПІ у м. Чернігові під час документальної перевірки одного з банків виявили, що до бюджету не сплачувався податок на доходи фізичних осіб з нарахованих сум відсотків за  депозитними вкладами громадян. Відтак, банку  донараховано сплатити до бюджету 6 млн. 385 тис. грн. 

Ревізори Прилуцької ОДПІ, перевіривши товариство з обмеженою відповідальністю, встановили, що із заробітної плати працівників не повністю перераховували податок на доходи фізичних осіб. Порушникам доведеться доплатити бюджету 1 млн. 151 тис.грн.
Фахівці фіскальної служби тримають на контролі і питання використання нелегальної найманої праці – як щодо виявлення таких працівників, так і упередження неофіційного працевлаштування. З цією метою аналізується податкова звітність, порівнюються обсяги виручки, види діяльності платників, опрацьовується інформація, яка надходить від інших органів влади. 
 
Саме завдяки таким заходам протягом січня-квітня податківці посприяли, щоб роботодавці офіційно оформили трудові відносини з 953 найманими працівниками, до державної реєстрації залучено 342 особи. Працівники одержали офіційну роботу і соціальні гарантії, а бюджет - додатково матиме  432 тис. грн. податків.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини