Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:43:24

На нараді розглянуто актуальні питання роботи обласного відділення Фонду

23.05.2015   07:55Агенцiя

До завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, спеціалісти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та міжрайонних і Чернігівської міської дирекцій працюють над актуальними питаннями у сфері соціального страхування.

Про це йшла мова на нараді директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій, яка відбулася у м. Чернігові 22 травня та пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду П.І.Савича.

Із доповіддю про актуальні питання роботи виступив заступник директора С.А.Носовець.
На нараді, зокрема, зазначалося, що в обласному відділенні Фонду станом на 01.04.2015 року на обліку перебуває 27 654 страхувальники, що на 395 більше, ніж на початок року, в тому числі, 983 особи уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На І квартал поточного року було затверджено Тимчасовий розпис доходів і видатків відділення Фонду, яким зокрема, не передбачені витрати на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, крім реабілітації.

Доходна частина Тимчасового розпису становила 115,2 тис. грн. або 104,8 % до запланованих. Витратна частина склала 35,2 млн. грн., у тому числі на виплату допомог: по тимчасовій непрацездатності – 23,3 млн. грн., по вагітності і пологах – 7,9 млн. грн. Загалом, сума нарахованих страхувальниками допомог (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи), дорівнює 31,5 млн. грн.

Страхувальниками, за І квартал надано 6 642 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення, моніторинг яких проводився щоденно. Як наслідок, упереджено безпідставне надання фінансування витрат по коштах Фонду на суму 14,6 тис. грн.
Здійснювався контроль і за невиробничим травматизмом, за результатами якого відмовлено у віднесенні витрат за рахунок коштів Фонду по 34 страхових випадках на загальну суму 54,5 тис. грн.

У відповідності до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою правління Фонду від 26.12.2014 № 37, міською та міжрайонними виконавчими дирекціями обласного відділення було надано матеріальне забезпечення 7 застрахованим особам на загальну суму 78,0 тис. грн., в тому числі допомога по тимчасовій непрацездатності на 6,4 тис. грн. і вагітності та пологах на 71,6 тис. грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи дирекцій в умовах реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини