Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:49:08

Люди, які вклали свої кошти в зведення житла підприємством "Домобудівник", сподіваються це житло отримати. ВІДЕО

22.05.2015   07:53Агенцiя

Довгобуди після більш ніж двох років простою мають будуть здані. Господарський суд області призначив дату затвердження плану санації «Домобудівника» — 10 червня. Це узгоджено з радою кредиторів і з банком, який згоден надати кошти для фінансового оздоровлення підприємства.

Нарешті після стількох років поневірянь – «світло в кінці тунелю», надія, що ми отримаємо житло, каже після засідання господарського суду Олександр Бороденко. І, сподіваємося, такі саме надії мають і інші інвестори-мешканці (це близько ста сімей у Чернігові й Ніжині). Ці люди вклали свої кошти, продавали старі квартири, брали кредити, сподіваючись на нове житло від «Домобудівника». А натомість близько трьох років платять проценти за кредити й живуть у родичів.

Акціонерне товариство «Домобудівник» фінансово неспроможне завершити зведення кількох будинків. І тут може бути два виходи: або ліквідація підприємства, або санація, тобто фінансове оздоровлення.

Для санації потрібен інвестор, наразі він є. Справу розглядає господарський суд області і залежно від рішення банку, який надає кошти, приймає проект санації. Визначений керуючий санацією, зараз це Олександр Бандола. Він каже, що банк готовий надати кошти, буквально вчора надіслав свої пропозиції щодо перебігу фінансового оздоровлення «Домобудівника».

Враховуючи ці пропозиції, треба ще до уточнити проект санації. Суддя поставив вимогу зробити це до 10 червня, а на 17 червня призначив наступне засідання суду, де має бути затверджений план санації. Отже 10 червня може стати визначною датою для сотні сімей, коли припиниться це епопея і буде завершене зведення довгобудів.

ЧОДТРК "Сівер Центр"

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.