Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:15:52

Затримані інтернет-шахраї, які обдурили півсотні українців

22.05.2015   07:14Агенцiя

Співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС в Чернігівській області затримали шахраїв, які продаючи позолочене срібло за ціною щирого золота, обдурили півсотні українців на півмільйона гривень.

Відділ боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Чернігівській області затримав двох шахраїв, які через Інтернет продавали ювелірні вироби з позолоченого срібла під виглядом золотих. Для правдоподібності зловмисники впаювали золоті проби.

Двоє чернігівців купували оригінальні срібні вироби, які потім віддавали на позолоту майстрам. Після цієї операції коштовності виставлялися на інтернет-сайтах безкоштовних оголошень за заниженими цінами.

Коли планувалася досить серйозна угода, шахраї вимагали від клієнта передоплати. В разі більш скромної покупки - відправляли вироби наложеним платежем. В службі доставки покупець відкривав посилку, бачив золотий виріб із наявною пробою і маркуванням, розплачувався і вважав, що здійснив вигідну покупку. Обман розкривався, коли виріб потрапляв до рук ювеліра чи в ломбард - там покупцеві розкривали очі, що він купив позолочене срібло.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання шахраїв міліцією виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, банківські картки, SIM-картки, мобільні телефони, позолочене срібло, яке зловмисники реалізовували через Інтернет під виглядом золотих виробів, грошові кошти, отримані від злочинної діяльності, блокноти з прізвищами, мобільними телефонами та сумами коштів, якими заволоділи фігуранти.

А в ноутбуці одного із затриманих - зображення з ознаками дитячої порнографії. Оперативники встановили, що відносно цього фігуранта розпочаті кримінальні провадження за частиною 4 статті 301 Кримінального кодексу України (розповсюдження дитячої порнографії).

Також під час обшуку було виявлено та вилучено корпус осколкової ручної гранати РГД-5, запал до неї та тротилову шашку. Боєприпас та вибухівка направлені на експертизу.

Зловмисники поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Їм пред'явлено дві підозри у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки) - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Зараз міліція займається встановленням близько 50 потерпілих від злочинної діяльності фігурантів, які обдурили своїх клієнтів на 500 тисяч гривень.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини