Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:41:53

Міліція викрила автошколу, яка готувала "липових" водіїв

21.05.2015   09:16

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області затримали співробітника автошколи, який пропонував курсантам за три дні отримати водійське посвідчення без навчання. Вартість питання - 12 тисяч гривень.

Зловмисники з чернігівської автошколи та відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи в Київській області продумали схему фіктивної здачі іспитів.

Громадянин писав заяву про відновлення нібито втраченого посвідчення водія, після чого отримував дійсні права.

Начальник УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Едуард Альохін підкреслив: «Місяць тому я збирав директорів автошкіл, просив припинити практику покупки водійських посвідчень і налаштуватися на належне навчання майбутніх водіїв. Тепер приходить розуміння причин високої аварійності на дорогах. Це переважно люди, які не навчалися, а купили права. Загальновідомий вираз "купив права за сало", виявляється, має цілком реальний грунт».

В автомобілі затриманого посередника з автошколи вилучена чорнова бухгалтерія, гроші та незаповнені бланки з фотографіями, готові до передачі у відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи для здачі екзаменів. До бланків були прикріплені гроші. Також вилучені чисті медичні довідки з штампами.

Правоохоронці провели обшук у начальника відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи.

Едуард Альохін наполегливо порекомендував директорам автошкіл налаштуватися на відповідальне чесне навчання курсантів та припинити спроби покупки або продажу водійських посвідчень, щоб наступним не опинитися на лаві підсудних.

Правоохоронцями Чернігівщини відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.