Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:44:31

Скандал у військовій частині: в Міноборони шукають винних в антисанітарії через шокуюче відео

20.05.2015   09:47

Військове командування частини підозрюють у змові з представниками фірми-постачальника.

У Міноборони влаштували ревізію У Міністерстві оборони шукають винних в антисанітарії через відео, в якому у військовій частині в Гончарівському чоловіки в камуфляжі на брудному піддоні на вулиці бензопилками пиляють коров'ячі туші, і зізнаються, що це на солдатську кухню.

Але автора відео найбільше вразив штамп на м'ясі з цифрами - 10-01-68. Він припустив, що це дата, і таким чином туші на складах пролажали 47 років, ідеться в сюжеті ТСН. 

Автор відео — мобілізований журналіст із Дніпропетровська В'ячеслав Поєзник. Спочатку його зацікавив спосіб вичинки м'яса, а потім вже зовсім добив штамп на ньому. 

Що солдатам могли дати м'ясо, яке пролежало на складах 47 років, взялося перевіряти Міністерство оборони спільно з волонтерами. Одразу заспокоїли, що мобілізовані неправильно трактують цифри на штампі: перша пара цифр на штампі означає порядковий номер області, друга — порядковий номер району (міста), третя — порядковий номер державної установи ветеринарної медицини, і аж ніяк не рік замороження.  Але це не виправдовує антисанітарію. Рішенням Міністра оборони планують притягнути до відповідальності 11 посадових осіб, пишуть на сайті Міністерства. Одночасно там вирішили перевірити, чим годують бійців в інших військових частинах, зокрема у навчальному центрі у Десні.

Скуштувати солдатський обід запропонували журналістам і спостерігачам від ОБСЄ.  Дали борщ, гречку з м'ясом, запевняють, 2015 року. 
ійці обідом задоволені та стверджують, що несвіжого на своїх столах не помічали, хоча й зізналися, що перед приїздом журналістів кухарі особливо старалися. Борщ вийшов смачнішим, гречка — ароматніша. Кликали приїжджати тричі на день.

Міноборони влаштувало ревізію на кухнях військових частин   У Міністерстві оборони запевнили, що службові розслідування через скандал із м'ясом у Гончарівському лише розпочалися. Тут підозрюють військове командування частини у змові з представниками фірми-постачальника послуг харчування і не виключають кадрових змін.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини