Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:56:25

Прокуратура виявляє факти недодержання законності при адміністративному затриманні та виконанні стягнень, що обмежують особисту свободу громадян

20.05.2015   09:18Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області при здійсненні нагляду постійно вживаються заходи для приведення практики адміністративних санкцій у відповідність до вимог законодавства.

Проведеними упродовж поточного року перевірками встановлені факти порушення прав громадян посадовими особами органів, які уповноваженні здійснювати адміністративне затримання.

Зокрема, встановлено факти безпідставного затримання осіб, порушення строків тримання, не поміщення затриманих до спеціальних приміщень, внаслідок чого вони можуть утримуватися в неналежних умовах: без забезпечення місцями для сну, для задоволення елементарних фізіологічних потреб, гарячим харчуванням тощо.

Виявлено й факти порушень при відбуванні стягнень у виді адміністративного арешту. Так, встановлено випадки несвоєчасного виконання органами внутрішніх справ рішень суду про накладення цього виду стягнень.

З метою усунення виявлених порушень та недопущення їх у подальшому міськміжрайпрокурорами та апаратом прокуратури області вжито заходи реагування. Як результат, реально виконано понад 100 постанов суду минулих років про адміністративний арешт.

Прокурорами виявлені також порушення законодавства при організації виконання за рішенням суду громадських та виправних робіт.

Зокрема, ряд органів місцевого самоврядування області не визначили на своїй території перелік і види суспільно-корисних робіт для громадян, на яких накладено стягнення у виді громадських робіт.

У ряді випадків підприємства, на яких правопорушники відбувають це стягнення, несвоєчасно повідомляли органи кримінально-виконавчої інспекції про ухилення правопорушника від громадських робіт.

У той же час, з боку посадових осіб кримінально-виконавчої інспекції допускаються факти несвоєчасної постановки на облік осіб, яким судом призначено стягнення у виді громадських робіт, та інші порушення.

Зокрема, встановлено факти несвоєчасного вжиття заходів для заміни стягнення у виді громадських робіт на інше у зв’язку з неможливістю його виконання, що дозволяє особі взагалі ухилитись від виконання стягнення.

Загалом у поточному році на захист прав громадян та інтересів держави при виконанні стягнень у виді адміністративного арешту, громадських та виправних робіт прокурорами внесено понад 50 документів реагування, до відповідальності притягнуто понад 30 посадових осіб правоохоронних органів.

Перевірки тривають.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини