Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:08

На соціальний захист чернігівці перерахували понад 415 млн.грн.

19.05.2015   08:44

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

У квітні цього року платники Чернігова перерахували 117,1 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами начальника відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок з початку року платниками міста сплачено соціального внеску на суму майже 415 млн. грн.

Станом на початок травня 2015 року на обліку в інспекції перебуває майже 29 тисяч платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, з них : близько 8 тис. платники - юридичні особи та 21 тис. - фізичні особи – підприємці.
Найбільш активно наповнювали бюджет фондів соціального страхування та Пенсійного фонду такі підприємства та організації: Управління освіти ЧМР, ПАТ «Чернігівобленерго», ЧД Укрпошта та інші.

Керуючись Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», платники повинні пам’ятати, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За порушення норм законодавства про єдиний внесок до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня).
Звертаємо увагу, що звітність за новою формою подаватиметься платниками єдиного внеску, починаючи з 1 червня 2015 року (звіти за травень 2015 р.). Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015року № 435.

Нагадуємо, що страхувальники, для яких звітним періодом є календарний місяць, зобов'язані формувати та подавати до фіскальних органів Звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Звітність за квітень 2015 р. (у травні 2015 р.) подається за формами звітності, які були затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 року № 454.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини