Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:10:41

За позовом прокуратури Чернігівської області суд зобов’язав Чернігівську міськраду прийняти вузлову лікарню залізниці в комунальну власність міста

18.05.2015   14:31

18 травня, рішенням господарського суду задоволено позов прокуратури Чернігівської області до Чернігівської міської ради про зобов’язання прийняти в комунальну власність територіальної громади Чернігова Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Позовні вимоги прокуратури ґрунтувалися на тому, що у 2015 році законодавством передбачено фінансування таких лікарень за рахунок місцевих бюджетів та, відповідно, їх переведення з державної у комунальну власність.
 
Окрім того, видатки для фінансового забезпечення вузлової лікарні станції Чернігів включено до загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (згідно додатку №10 до Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік»).
 
Оскільки лікарня знаходиться на території міста Чернігова та здебільшого обслуговує його мешканців, вона повинна бути передана в комунальну власність саме міської територіальної громади.
 
Дії, необхідні для такої передачі, Міністерством інфраструктури України виконано; сам заклад неодноразово звертався до керівництва міста з відповідними листами. Проте, позитивного рішення він не отримував.
 
Без передачі лікарні на баланс міської ради її фінансування за рахунок місцевого бюджету та подальше отримання відповідної державної субвенції неможливі.
 
Через зволікання з прийняттям лікарні в комунальну власність її працівники з початку року не отримують заробітної плати.
 
Своїм рішенням суд підтвердив правову позицію прокуратури: таке станови ще є грубим порушенням вимог законодавства.
 
Як вже повідомлялося раніше, в інших регіонах України процедуру перепідпорядкування цілісних майнових комплексів залізничних лікарень проведено й питання їх фінансування вирішено.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини