Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:36:04

На Донбасі бійці батальйону "Чернігів" відбили атаку ворога, завдавши йому відчутних втрат

15.05.2015   13:34Агенцiя

У Станиці Луганській чернігівці вогнем у відповідь знищили міномет і автоматичний гранатомет російсько-сепаратистських військ разом із розрахунками. Як повідомив командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» Віталій Костюченко, сепаратисти не дотримаються перемир'я. Кожної ночі відбувається або боєзіткнення, або обстріл.

Бійці теж відповідають вогнем, щоб ворог не дуже нахабнів. Так, 12 травня диверсійно-розвідувальна група російсько-терористичних військ підійшла на 100 метрів до позицій батальйону «Чернігів». Сепаратисти сподівалися вибити батальйон з позицій, але наші хлопці дали гідну відсіч ворогу. За оперативною інформацією, в ході бою бійці подавили розрахунки міномета і автоматичного гранатомета, у ворога є вбиті і поранені.

У відповідь ворог здійснив масований обстріл позицій батальйону з танку, протитанкових керованих ракет, мінометів, автоматичного гранатомета та крупнокаліберного кулемета. Працював по позиціях і снайпер.

За характером ведення бою видно, що воюють професійні російські військові, до яких на підмогу кілька днів тому прибули кадирівці. Загиблих і поранених серед особового складу батальйону «Чернігів» немає, а от в Станиці Луганській вибухом був пошкоджений газопровід.

Незважаючи на обстріли, в Станицю Луганську масово йдуть «туристи» з окупованого Луганська аби закупити провізію, адже розрекламовані московською пропагандою путінські конвої в першу чергу везуть харчі російсько-терористичним військам, а не цивільному населенню. Що ж залишається - реалізовується через мережу супермаркетів, але аж ніяк не роздається безкоштовно.

Віталій Костюченко розповідає, що бійці на передовій забезпечені усім необхідним - і озброєнням, і провізією. Часті гості у чернігівців - волонтери з Коломиї, бо в батальйоні служить багато хлопців з Івано-Франківщини. А ще в батальйоні є свій священик з Київського Михайлівського Золотоверхого собору. З благословення Владики священнослужитель тепер підтримує словом божим українське воїнство на передовій. Він, так би мовити, універсальний солдат - і священик, і психолог в одній особі. Хлопці жартують, що сепаратисти стріляють щодня, незважаючи на свята, наприклад, на Різдво Христове, наших хлопців "вітав" ворожий снайпер. Тож наявність у підрозділі українського священика є дуже важливим фактором, який підтримує високий бойовий дух бійців.

Хлопці лише просять голову Луганської ОДА Геннадія Москаля нарешті вирішити ситуацію з відновленням трансляції українських телеканалів та радіо, бо дотепер в ефірі присутня тільки ворожа пропаганда. Але й тут бійці не сумують - кожен ранок вони починають з державного гімну та транслюють на ворожу територію українські патріотичні пісні.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.