Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:09:32

У полі зору обласної ради – охорона тваринного світу

15.05.2015   08:32Агенцiя

14 травня відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки проекту «Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігівській області на 2014-2020 роки».

Провів засідання заступник голови обласної ради і керівник робочої групи Валентин Мельничук. У заході взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, представники громадськості та організацій захисту тварин.

Під час засідання було обговорено низку наболілих питань. Зокрема, мова йшла про механізми впровадження Правил утримання собак і котів, реєстрацію та щеплення домашніх і безпритульних тварин. Учасники робочої групи наголошували, що першочерговим кроком у цій справі має бути проведення саме реєстрації домашніх тварин, яка передбачена «Програмою охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігові на 2011-2015 роки», прийнятою рішенням Чернігівської міської ради.

У своїх виступах громадські активісти наголошували на необхідності формування в суспільстві гуманного ставлення до тварин, проведення інформаційно-просвітницьких та виховних заходів із залученням засобів масової інформації. Члени робочої групи дійшли висновку щодо важливості порушених проблем та необхідності продовження діяльності по здійсненню постійного моніторингу охорони тваринного світу.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.