Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:48:08

Чи варто реанімувати "напівживу" залізничну лікарню?

14.05.2015   14:01Агенцiя

У Чернігівській міській раді триває вивчення ситуації, що склалася з вузловою лікарнею станції Чернігів Південно-Західної залізниці внаслідок відмови власника від її подальшого утримання.

За інформацією секретаря міської ради Владислава Кухаря, проведено ретельне обстеження технічного стану основних засобів. «Ми не маємо морального права перед медичною спільнотою міста взяти «кота в мішку» і тим самим позбавити решту діючих закладів достатнього фінансування», - переконаний керівник.

Як з’ясували фахівці управління капітального будівництва міської ради, знос більшості будівель лікарні складає від 25 до 63 відсотків. Так, будівля самої лікарні була зведена майже століття тому – в 1929 році. Тим же роком датується зведення корпусу поліклініки. Решта приміщень будувалися в 1930, 1940, 1963 роках. У найгіршому стані – вікна та двері, а звідси додаткові витрати на обігрів приміщень. Також занедбані внутрішні комунікації – водопостачання і водовідведення, електрика. Досить лише уявити, в яку «копійку» обходиться утримання всього лікарняного комплексу.

Фактично, лише на відновлення будівель лікарні для їх нормального функціонування потрібно близько 20 млн. грн. При цьому мова взагалі не йде про медичне обладнання – діагностичне чи лікувальне.

Не один рік місто наполегливо рухається в напрямку посилення енергозбереження, особливо в бюджетних закладах. І якби ми навіть мали ці зайві 20 мільйонів, то чи не ефективніше було б їх спрямувати на ремонт дахів, вікон та дверей у ефективно працюючих міських закладах?

В управлінні охорони здоров’я міської ради позиція чітка: для Чернігова і чернігівців цілком достатньо тих закладів, які є на сьогодні. Можна знайти можливості працевлаштувати людей, хоча деяких потрібних спеціалістів «Укрзалізниця» вже прилаштувала у інші свої заклади.

Доля залізничної лікарні з урахуванням усіх «за» і «проти» вирішуватиметься на сесії міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини