Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:24:38

Прокуратура довела в суді вину водія, який п’яним за кермом збив людину, що здійснювала пробіжку узбіччям

14.05.2015   07:55

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину водія, автомобіль якого 12 січня минулого року між 6 і 7 годинами ранку на вулиці Городні збив насмерть жителя цього районного центру Михайла Зацаринного, що у попутному напрямку біг узбіччям.

Того ранку, коли сталася ДТП, автомобіль цього водія з пошкодженнями, які виникли в результаті наїзду на людину, було виявлено під райвідділом міліції. У автомобілі спав власник у стані алкогольного сп’яніння.
 
Після виведення в медичному закладі з цього стану водій дав покази, згідно яких він напередодні в компанії знайомих напився і заснув у машині на задньому сидінні, а вранці виявив себе на місці водія і в авто зі слідами аварії.
 
Під час досудового розслідування перевірялись усі версії, в тому числі і ця. Дуже тривалий час слідчі дії, в тому числі експертизи, не давали однозначно доказу того, що за кермом при наїзді на пішохода був саме власник авто.
 
Але врешті-решт зусилля слідчих та прокурорів з розкриття цього злочину увінчались успіхом: було зібрано докази, які у своїй сукупності дозволяють вважати особу правопорушника встановленою.
 
Зокрема, згідно судової генетико-молекулярної експертизи, розташування мікрослідів крові потерпілого на одязі обвинуваченого свідчить про його знаходження при зіткненні саме на місці водія. Такі мікрочастки могли потрапити в салон автомобіля ззовні тільки через розбите лобове скло в момент ДТП.
 
Оцінивши надані державним обвинуваченням докази, суд визнав їх переконливими.
 
Вироком Городнянського районного суду від 8 травня цього водія засуджено до 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Також судом задоволено цивільні позови потерпілих.
 
Як вже повідомлялося раніше, даний водій є колишнім працівником спецпідрозділу «Беркут».

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.