Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:38:37

У Чернігові засуджені та ув’язнені у відзначенні Дня пам′яті і примирення та Дня перемоги

12.05.2015   11:46Агенцiя

День пам′яті і примирення та День перемоги відзначили засуджені та ув’язнені установ виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області

В День пам′яті і примирення та День Перемоги несуть квіти до підніжжя обелісків відомих і невідомих солдатів всі громадяни України. Засуджені установ виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області квіти до обеліску покласти не можуть, але цей день також відзначають.

В Прилуцькій виховній колонії в День пам′яті і примирення, присвячений пам′яті жертв Другої світової війни, були проведені тематичні бесіди: «Схиляємо голови у скорботі», «Ніхто не забутий», «У Європі пахне весною».

Вихованці установи взяли участь у конкурсі на кращий плакат, приурочений Дню Перемоги та виготовили власноруч символ Пам′яті – червону квітку маку та прикрасили ними одяг.

На протязі дня засуджені хлопці ходили принишклі, ніби віддавали останні почесті жертвам Другої світової війни, число яких – мільйони. Хай же червона маківка нагадує їм про загиблих воїнів, про жертви війни, про тих, хто поліг у боях за те, щоб ми жили.

Засуджені жінки Чернігівської виправної колонії (№ 44) не залишились осторонь свята. У бібліотеці установи було розгорнуто тематичну виставку матеріалів  «Тільки пам'ять не сивіє», присвячену темі Другої світової війни. Експозицію виставки склали історичні документи, фронтові фотографії, плакати років війни, репродукції картин художників на воєнну тематику,  художня та мемуарна література.  

У  класах  школи відбулись тематичні години,  уроки пам’яті, під час яких  учителі на конкретних прикладах показати ученицям героїзм і самовідданість визволителів України.
 
Колективну творчу працю із відзначення 70-ї  річниці  Великої Перемоги  увінчала літературно-музична композиція «Війні немає забуття...», яка під гаслом «Безсмертний подвиг українського народу» була проведена в клубі установи. Історичний екскурс доповнили пісні про війну, читання фронтових листів реальних учасників тих страшних подій, вірші воєнної тематики.
  
Засуджені з відділення, залишених для господарського обслуговування, Чернігівського СІЗО хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.