Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:47:39

У Чернігові бабусі організували волонтерський рух пенсіонерів

12.05.2015   07:23Агенцiя

Бабці плетуть і шиють, танцюють і співають, а ще - очолюють волонтерський рух пенсіонерів.

У Чернігові бізнесмени організували для літніх бабусь клуб дозвілля. Для стареньких пані вони найняли хореографів, майстрів народних ремесел.

Бабці плетуть і шиють, танцюють і співають, а ще - очолюють волонтерський рух пенсіонерів. Енергійні чернігівські панянки поділилися секретом довголіття і з нашими журналістами.

Баба Валя - живе сама. Родини немає, пенсія невеличка - але на життя не скаржиться. Щодня намагається якнайшвидше впоратися з домашніми справами аби довше побути в клубі.

От і нині сушить голову, у що ж вбратися. Найкраща сукня, підфарбовані губи до чергового вечора жінка готова.

"Незважаючи на те, що ми і до цього танцювали, але тут нас ось так вчать хореографії ми танцюємо і радіємо", - розповіла пенсіонерка Валентина Тимошенко.

У клубі збираються ті, кому за 60. Кожен день тематичний. У ці дні пенсіонерки згадують війну. Валентина Тимошенко накидає на плечі мамину шаль. Каже, хоч і старенька, але дуже дорога. Всю війну мати пронесла її із собою.

Ці пенсіонерки не сидять на лавочках під під’їздом або телевізором. Їхній день розписаний по хвилинах. Екскурсії, майстер-класи, хореографічні заняття.

"Ми виступаемо, танцюємо, займаємось бальними танцями", - задоволено розповідає пенсіонерка Олена Чернуха.

Енергійні бабусі приєдналися й до волонтерського руху плетуть для бійців АТО сітки. Коли останнього разу відправляли, вклали ще й обереги, зроблені власноруч. Аби захищали наших хлопців на передовій.

Цікавляться жінки й політичним життям, за чаюванням жваво обговорюють останні новини. Тепер розмірковують, чи не випустити власну газету. Матеріали, кажуть, писатимуть позитивні, аби підняти віру в життя й серед молоді.


По материалам Подробности-ТВ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини