Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:58:16

Клуб "Ветеран" громадської організації "Спілка жінок м. Чернігова" відзначив своє 20-річчя

07.05.2015   17:28Агенцiя

6 травня в актовому залі навчально – методичного центру профспілок відбувся святковий захід, присвячений 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та з нагоди 20-річчя від дня заснування клубу «Ветеран» при громадській організації «Спілка жінок м. Чернігова».

Жінок–ветеранів прийшов привітати заступник міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, начальники управлінь та відділів міської ради, представники громадських організацій, школярі ліцею № 15.

На початку заснування у клубі «Ветеран» було 15 жінок–фронтовичок та активісток громадської роботи, а сьогодні він налічує майже 80 жінок–ветеранів війни та праці. Всі жінки знані та шановані в місті Чернігові. У роки війни брали участь у бойових операціях, відбудовували місто Чернігів після його визволення. Багато з них нагороджені високими державними нагородами, орденами та медалями. Серед них - Герой соціалістичної праці (Томилко К.Є.), заслужені майстри народної творчості України (Ляшенко А.Д., Черняк Н.В., Баженова Т.О.,), 5 відмінників народної освіти, члени Національної Спілки журналістів України, 3 жінки нагороджені орденом «Княгині Ольги» III ступеня, 7 лауреатів конкурсу «Жінка року».

Засідання клубу, на яких проводяться консультації з питань захисту прав людей похилого віку, оформлення субсидій, нарахування пенсій, пільг ветеранам; консультації лікарів, фармацевтів з питань особливостей здорового способу життя людей похилого віку, проходять кожного місяця.

Жінки є активними учасницями культурно – просвітницьких заходів: вони відвідують музеї, виставки, театральні вистави, тематичні зустрічі до визначних дат в житті країни, міста, особливо з питань історичного минулого та перспективи розвитку рідного Чернігова. Члени клубу «Ветеран» беруть участь у міській виставці квітів та плодів, виставках громадських організацій міста, ярмарках – виставках «Що може жінка», намагаються надавати активну допомогу в благоустрої міста.

Жінки-ветерани (в міру своїх сил) проводять громадську роботу серед молоді, в школах, дитячих дошкільних закладах. Самодіяльне народне вокальне тріо «Тележанки» з любов’ю несе українську пісню, виступає на багатьох концертних програмах у м. Чернігові та в інших містах України.

Радують чернігівців персональні виставки Заслужених майстрів народної творчості України А.Ляшенко, Н.Черняк, Т.Баженової, майстринь А.Дідович, Л.Ганенко. Також проводяться благодійні акції: збір художньої літератури для дітей, збір одягу та домашніх ласощів для сільських подруг, що мешкають у районному стаціонарному будинку людей похилого віку, опікуються хворими, допомагають, морально підтримують одна одну. З материнською любов’ю ветерани в’язали шкарпетки для воїнів АТО, заготовляли овочі для сухих борщів, збирали кошти для придбання продуктів харчування.

За 20 років роботи клубу «Ветеран», його гостями були: депутати Верховної Ради України, обласної, міської та районної рад; мери міста та їх заступники, керівники відділів; представники профспілок; керівники обласної та міської ветеранських організацій; керівники Спілки жінок України; представники благодійних організацій; композитори, журналісти, народні артисти, письменники, представники трудових колективів, військових частин. Постійні друзі членів клубу «Ветеран» учні шкіл міста № 2, 15, 25, 36 та танцювальний ансамбль «Каблучок» школи № 14. Особливо цікавими були зустрічі з подругами з клубу «Надвечір’я» м. Славутича, жінками-представницями організації (клубів людей похилого віку) «Soroptimists» із м. Драуе, Данія.

Про досвід у суспільно–корисній роботі та житті міста пишуть газети: «Чернігівські відомості», «Ветеран України», «Деснянська правда», «Чернігівський вісник», розповідають та показують: міська телерадіоагенція «Новий Чернігів», Чернігівське обласне телебачення «Сівер-Центр».

«Щомісячні зустрічі в клубі, спілкування з друзями, представниками владних структур міста, увага до вас з боку молодшого покоління надає людям похилого віку душевну рівновагу. Клуб для багатьох з вас став другим домом, місцем відпочинку. Переконаний, що активна діяльність членів клубу, прагнення бути корисними суспільству, надає вам впевненості у житті, подовжує довголіття», - відмітив у своєму виступі перед жінками заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини