Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:06:38

Новостворена робоча комісія у міській раді вивчала питання щодо передачі залізничної лікарні з державної у комунальну власність

01.05.2015   08:09

30 квітня відбулось перше засідання робочої комісії з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова цілісного майнового комплексу державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

На засіданні були присутні представники колективу та представники профспілки залізничної лікарні. Представники адміністрації цього державного закладу на засідання робочої комісії не прийшли.

Голова комісії, секретар міської ради Владислав Кухар ознайомив присутніх із рішенням 50-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання про створення робочої комісії з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова цілісного майнового комплексу державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

"Міська рада доручила робочій комісії провести обстеження цілісного майнового комплексу лікарні, визначити її стан, можливості, а також, вивчити думки членів колективу закладу", - наголосив секретар міської ради.

Під час обговорення окресленої проблеми члени робочої комісії зауважили, що від Міністерства інфраструктури України до Чернігівської міської ради надійшов лист від 7 квітня поточного року, в якому повідомлено, що з урахуванням передачі повноважень та змін, внесених до Бюджетного кодексу України, необхідно забезпечити передачу з державної власності у комунальну власність зазначеного медичного закладу.

З огляду на це, міська рада під час чергової сесії 24 квітня утворила робочу комісію з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

Представники колективу залізничної лікарні повідомили, що 4 травня вони готові почати безстроковий страйк до виплати їм заборгованості із заробітної плати, яку вони не отримують з початку поточного року.

Члени робочої комісії були одностайні у думці, що необхідно якомога скоріше знайти консенсус та пришвидшити процес вирішення питання подальшої долі лікарні та її працівників, аби знизити соціальну напругу серед працівників лікарні та залізничників.

Лікарня має офіційно передати пакет правовстановлюючих документів робочій комісії аби врегулювати процес передачі майнового комплексу залізничної лікарні у комунальну власність.


Наступне засідання робочої комісії вирішено провести у приміщенні залізничної лікарні 5 травня о 10.00.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.