Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:33:57

У Києві презентували переможний проект "Модернізація вуличного освітлення в місті Мена"

30.04.2015   07:11

Міжнародна координаційна зустріч в рамках нової масштабної чотирирічної програми Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проекти», спрямована на технічну та фінансову допомогу в реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) міст-підписантів Угоди з Вірменії, Грузії, Білорусі, Молдови та України відбулася 27-28 квітня у м.Київ.

На конференції «Угода мерів – Демонстраційні проекти» міським головою м.Мена , в рамках конкурсу Європейського Союзу «Сталі урбаністичні демонстраційні проекти» (СУДеП), презентовано переможний проект «Модернізація вуличного освітлення в місті Мена».

Представники Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА взяли участь у тематичних кластерах конференції, в рамках яких відбувся обмін досвідом та кращими практиками з європейськими (Латвія, Польща, Болгарія, Чеська Республіка) та вітчизняними (Миргород, Тернопіль, Житомир, Кам’янець-Подільський) фахівцями у різних сферах енергоменеджменту та енергоефективності, а саме: модернізація будівель, опалювальні системи, вуличне освітлення та сонячна енергетика.

Ця зустріч офіційно дає старт Програмі у країнах Східного Партнерства Європейського Союзу. До участі, окрім керівників 19 проектів-переможців, було запрошено найвищих представників та посадовців нового Генерального Директорату Єврокомісії (DGNEAR), Представництва ЄС в Україні, проекту «Угода мерів – Схід», що охоплює 11 країн пост-радянського простору, а також Міністерства регіонального розвитку, ЖКГ та будівництва України.

Метою стартової координаційної зустрічі Програми є детальне обговорення всіма її сторонами можливостей та механізмів взаємодії у процесі реалізації відібраних на жорсткій конкурсній основі проектів, формування тематичних кластерів в рамках самої Програми, а також синергії з іншими проектами Єврокомісії та програм іноземної допомоги, що спрямовані на впровадження ініціативи Угоди мерів, насамперед – міських ПДСЕР.


Довідково: Програма ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» була започаткована на рівні Європейської Комісії у 2013р., як відповідь на виклики, що постали перед невеликими (до 200 тис. населення) містами-підписантами загальноєвропейської Ініціативи «Угода мерів» у країнах Східного Партнерства в контексті відсутності або неналежного рівня власного технічного та фінансового потенціалу для впровадження Планів дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР). Метою даної програми є належний супровід фаховою Командою Підтримки впровадження проектів у відібраних містах в рамках поданих ними Планів дій. На основі двоетапного конкурсу Єврокомісією було відібрано 19 проектів-переможців (11 з них – в Україні, по 3 у Молдові та Білорусі та по 1 у Вірменії та Грузії).

Кожне місто підписало з Єврокомісією грантові угоди. Загальний запланований обсяг фінансування грантів становить близько 12 млн. євро.    

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини