Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:51:54

Онук встановив могилу бабусі посеред сусідського городу. ФОТО

24.04.2015   10:46

Онук хоче відібрати землю у господарів На Чернігівщині у селі Горбове між сусідами виникла суперечка через могилу. Як повідомляється у сюжеті ТСН.

Віктор Дейнеко вирішив відновити пам'ять своєї бабусі, яка померла 76 років тому. Задля цього чоловік на чужому городі встановив могилу померлої родички. Журналістам "1+1" він зізнався, що дуже квапився закінчити роботу до посівної, аби не садили картоплю на кістках його бабусі. Подружжя Огієнків, на городі яких і з'явилася могила, бідкається, що це сталося на Вербний тиждень. Відтоді вони втратили спокій. За словами господарів подвір'я, Дейнеко погрожував "закопати їх".

Онук зізнається, що віднині спить спокійніше, бо бабуся уві сні дякує йому. "Як поставив могилу, у мене крила виросли. Сниться щодня радісна. А чому зараз? Бо у мене не було часу", - заявив Дейнеко.

Слід зазначити, що бабусю колись поховали поруч із хатою, додає онук, бо була люта зима, а до цвинтаря не було змоги доїхати. Довгий час орієнтиром її поховання була ялинка, яку чотири роки тому новий господар спиляв. Родині покійної це не сподобалося, тому зараз задоволені, що пам'ять родички відновлено. "Ми не робили там могилки, бо знали, що росте сосна і туди приходили. Тепер поставили хрест, щоб вони знали, що вона у наших серцях", - зізнаються рідні. При цьому, за словами Огієнків, у них є усі документи про приватизацію землі та відповідні рішення сільради.

Однак онук покійної відступати вже за жодних умов не хоче і каже, що могила тут і стоятиме. Ба більше, ще й відсудить землю баби. Для цього він уже рік шукає докази незаконної приватизації. У сільраді стверджують, що це не їхня компетенція вирішувати конфлікт. У суперечці намагалася допомогти і церква.

Священики пропонують перенести останки з городу на цвинтар. Але онук виступає проти. Чоловік пояснює, що не хоче турбувати бабусю через 76 років. Примирити дві родини в найближчу суботу спробує місцева влада та міліція. Як крайній вихід із конфлікту - пропонують залишити могилу на городі і зробити до неї хвіртку та вхід із дороги.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини