Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:32:18

Рівень медичного обслуговування Чернігівщини. ДОВІДКА

22.04.2015   07:44Агенцiя

Підсумки проведеного в жовтні 2014 р. вибіркового опитування членів домогосподарств щодо рівня медичного обслуговування, свідчать, що за останні 12 місяців майже в кожній сім’ї області (97,3%) хоча б один із її членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя. Більше половини (57,2%) з них не змогли задовольнити ці потреби.

Основними причинами недоступності окремих видів медичної допомоги були названі: занадто висока вартість ліків, медичних товарів та послуг, висока вартість відвідування стоматолога, протезування, проведення медичних обстежень тощо.

Залишаються, як і в попередньому році, проблеми з доступністю послуг лікарів. За даними опитування, 27,9% всіх домогосподарств при потребі не змогли відвідати лікаря. З них поскаржилися на відсутність спеціаліста потрібного профілю 46,2% та дорогі послуги 46,1% опитаних.

Про недоступність для хворих членів родини необхідного лікування в стаціонарі повідомили 13,4% всіх домогосподарств.

З них про вимушену відмову від лікування в стаціонарних медичних установах пов’язану із занадто високою вартістю лікування вказали 92,5% родин, про відсутність вільних місць – 4,6% або відділення потрібного профілю – 2,9%. Майже кожний хворий (97,1%) брав із собою до лікарні медикаменти, 77,9% – їжу, 68,4% – постільну білизну.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.