Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:24:17

Мешканка Чернігова вдома виготовляла небезпечний фальсифікат

17.04.2015   14:41

Під час проведення комплексної операції «Акциз», оперативними співробітниками Головного управління ДФС у Чернігівській області встановлено мешканку м. Чернігова, яка за місцем свого проживання незаконно виготовляла з недоброякісної сировини та збувала алкогольні напої, вживання яких небезпечне для здоров’я.

За даним фактом слідчими ГУ ДФС у Чернігівській області розпочато кримінальне провадження, за ознаками злочину, що кваліфікується за частиною 1 та 3  статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

За місцем проживання даної громадянки оперативники виявили та вилучили готову продукцію та сировину, яка використовувалась для виготовлення фальсифікату, а також пляшки та лійки.

Отже, згідно висновку судово-хімічної експертизи - вилучені рідини є водними розчинами етилового спирту, що виготовлені непромисловим способом, не відповідають вимогам ДСТУ, містять органічні речовини, не характерні для промислових зразків горілок, спиртів, та становлять загрозу життю і здоров'ю людини при їх вживанні в якості алкогольного напою.

За наслідками досудового розслідування, кримінальне провадження із обвинувальним актом направлене до суду. Згідно вироку суду винна особа притягнута до кримінальної відповідальності у вигляді 5 років позбавлення волі із знищенням вилученої незаконно виготовленої підакцизної продукції. Порушниці встановлено іспитовий строк терміном 2 роки.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини