Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:41:12

Органи прокуратури через суд вимагають від місцевих рад зробити безпечнішими дороги біля шкіл

17.04.2015   11:20

Прокуратури трьох районів області заявили до місцевих судів позови в інтересах учнів шкіл своїх районних центрів про зобов’язання місцевих рад вжити заходи для забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглих до шкіл територіях. А саме, обладнати прилеглі вулиці у двох напрямках руху належними дорожніми знаками та розміткою.

16 квітня, судом задоволено такий позов прокурора Сосницького району. У Щорському районі позитивне рішення за аналогічним позовом прокурора 31 березня вже набрало законної сили. У Новгород-Сіверському районі позов ще перебуває на розгляді суду.

Висновки про невідповідність вимогам безпеки дорожніх умов територій, прилеглих до шкіл, ґрунтуються на результатах обстежень, проведених органами державтоінспекції.

Результати цих  обстежень засвідчили, що біля більшості шкіл необхідні дорожні знаки та розмітка відсутні взагалі. Лише в поодиноких випадках наявна частина з необхідного.

Автодороги на територіях, прилеглих до дитячих навчальних закладів, мають обладнуватись такими технічними засобами організації дорожнього руху, як дорожні знаки «Пішохідний перехід», «Обмеження максимальної швидкості», «Діти», таблички до них (довжина небезпечної ділянки, позначеної попереджувальними знаками), а також дорожньою розміткою.

Згідно законодавства, вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування та є комунальною власністю. Створення зручних та безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів, організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання цих вулиць і доріг за встановленими для них стандартами та нормами є обов’язком органів місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини