Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:54:45

Прокуратурою доведено в суді вину водія, через п’яну неуважність якого загинув мотоцикліст. Вирок суду — 5 років позбавлення волі

15.04.2015   08:04

Прокуратурою Чернігівської області доведено в апеляційному суді вину водія автомобіля у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої загинув мотоцикліст.

10 квітня обласний апеляційний суд залишив у силі вирок Менського районного суду в цьому кримінальному провадженні. Винуватця ДТП засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Сам трагічний випадок стався 27 серпня минулого року в смт Березна Менського району. У темну пору доби, після 23 години, водій ВАЗ-21099 сів за кермо у стані легкого алкогольного сп’яніння. Виконуючи поворот ліворуч, він перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним, не надав дорогу зустрічному транспортному засобу, що наближався. Як наслідок, при виїзді з перехрещення проїзних частин, опинившись на смузі зустрічного руху, зіткнувся з мотоциклом.

Мотоцикліст від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці аварії.

Як досудове розслідування, так і суди прийшли до висновку, що причиною та умовою настання ДТП стало порушення водієм автомобіля вимог п. п. 2.3 б), 2.9 а), 10.4 Правил дорожнього руху України.

Зокрема, згідно п. 2.9 а) цих правил, у стані алкогольного сп’яніння керувати транспортним засобом водієві забороняється;

Згідно п.10.4, водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини