Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:40:32

Прокуратура повертає державі водний об’єкт, наданий орендареві в порушення закону

11.04.2015   10:37

Прокуратурою Ічнянського району 9 квітня заявлено до суду позов про скасування укладеного в обхід законодавства договору оренди земельної ділянки з водоймами площею понад 10 га.

Встановлено, що договір оренди земельної ділянки водного фонду на території Ічнянської міської ради для рибогосподарських потреб строком на 49 років укладено з фізичною особою на підставі розпорядження голови Ічнянської районної державної адміністрації, виданого в березні 2014 року.

У той же час, Закон України «Про аквакультуру», який набрав чинності з 1 липня 2013 року, чітко розмежував повноваження по розпорядженню землями водного фонду для риборозведення, закріпивши їх за обласними державними адміністраціями. Також цей закон визначив, що такий орендар має обиратися через процедуру торгів.

Тобто у даному випадку голова райдержадміністрації видав розпорядження про надання земельної ділянки водного фонду в оренду з перевищенням своїх повноважень.

З огляду на це, прокуратура доводитиме в суді, що такі розпорядчий акт і правовстановлюючі документи є незаконними, а водойму має бути повернуто в розпорядження держави.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини