Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:16:15

У Чернігові з’явився безкоштовний прокат велосипедів

08.04.2015   08:22

Таку новину озвучив керівник велоспільноти «Лайба», яка вже другий рік активно займається розвитком велоруху та велоінфраструктури в Чернігові, Максим Цирулін.

— Максиме, скажіть, чи правда, що відтепер у Чернігові можна орендувати велосипед і покататися на ньому абсолютно безкоштовно?

— Так, це правда. Необхідність відкриття велопрокатів розглядалася ще минулого року як частина комплексної роботи з розвитку велосипедної мережі міста й області. Але ідея полягала ще й у тому, щоб велопрокат у нашому місті був доступний абсолютно кожному. Так і виникла ідея створення соціального проекту «Free Bike Chernihiv» (без-коштовний велопрокат у Чернігові).

Отже, 1 квітня цього року проект стартував і буде тривати до 31 жовтня. Чернігівці й гості нашого міста тепер мають можливість щоденно безкош-товно здійснювати годинну велопрогулянку. Обов’язковою умовою для видачі клієнтам велосипедів є застава. Загалом у безкоштовному велопрокаті доступні два велосипеди: один для жінок, другий — для чоловіків. Це абсолютно нові, сучасні, комфортні та дуже яскраві міські велосипеди від відомого у всьому світі виробника. Проект став можливий завдяки нашому магазину «Велосвіт», що вже не перший рік допомагає проводити масові велосипедні заходи на Чернігівщині.

Загалом у прокаті Veliki.cn.ua на сьогодні 19 велосипедів. Дитячі, гірські, міські, круїзери, є також тандем (велосипед для двох), до велосипедів є додаткові аксесуари: дитячі велокрісла, багажники, кошики.

Усім бажаючим безкоштовно надаються велошлеми. Безкоштовний прокат Free Bike Chernihiv і прокат велосипедів знаходяться за адресою: вул. Серьожнікова, 2, магазин «Велосвіт».


— Чого чекати любителям двоколісного цього року?

— Цього року Чернігів уперше долучився до всесвітньої акції «Міжнародний зимовий день велосипедом на роботу». Наше місто увійшло в топ-100 міст по всьому світу, які приєдналися до акції, з 81 позицією. Ми довели, що навіть узимку можна використовувати велосипед як транспортний засіб.

Проект «Зелене намисто Полісся», що стартував минулого року, уже приніс перші результати. Він покликаний розвивати велотуризм та активізувати жителів сільської місцевості. За час його реалізації минулого року в Чернігівському районі відкрились дві «зелені садиби». Разом із нашими партнерами — магазин «Адреналін», проект «Велокраїна Чернігів» — був розроблений і промаркований за європейськими нормами туристичний маршрут до Седнєва. Також наші друзі з проекту «Велокраїна Чернігів» промаркували веломаршрути по місту.

Із найближчих заходів: Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене». Метою є пропагування здорового способу життя на противагу алкоголю та тютюну та дотримання правил дорожнього руху. У рамках цієї акції планується велопробіг, велоурок з безпечної їзди містом, лекція від інспекторів ДАІ про правила поведінки на дорозі та інші цікаві заходи. Організаторами акції є департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, велоспільнота «Лайба», кримінальна міліція у справах дітей та управління ДАІ області. Акція розрахована, в першу чергу, на молодь нашого міста.
Наприкінці травня планується проведення головного велосвята міста — «Велодень-2015». Ще цього року стартує цікавий проект від студентів Чернігівського національного технологічного університету: «Більше паркуйся — менше нервуйся». Вони розробили та планують встановити дуже цікаві велопарковки. Розробку й монтаж планують зробити за власний рахунок.

Із постійних заходів, що проводить наша велоспільнота та партнери: кожної п’ятниці нічні «покатушки» «Night Ride Чернігів», відправлення від Красної площі. Поїздки вихідного дня, розіграші призів, акції та інші активні акції, що проходять практично кожного вікенду.


http://vid.cn.ua/content/view/11914/65/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини