Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:39:48

Керівництво УМВС та директори автошкіл разом боротимуться з корупцією

08.04.2015   08:07Агенцiя

Начальник Управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін та його заступник по громадській безпеці Роман Пицків обговорили з директорами автошкіл шляхи подолання корупції. Він зібрав в Управлінні 80 директорів автошкіл області для конструктивної розмови.

Темою зустрічі у форматі «без краваток» стало обговорення шляхів збільшення прозорості роботи автошкіл та спрощення процедури отримання посвідчення водія.

Едуард Альохін розповів присутнім про своє бачення шляхів реформування системи ДАІ і ВРЕР (відділів реєстраційно-екзаменаційної роботи), а також попросив директорів автошкіл підключитися до процесу, оскільки вони знають всю систему зсередини.

- Відколи я обійняв посаду начальника УМВС, найчастіше чую від громадян одне питання: коли нарешті скінчиться бєспрєдєл в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ДАІ? - прямо заявив Едуард Альохін. - Я знаю, що сьогодні успішне складання іспитів майбутніми водіями у багатьох випадках прямо залежить від здачі ними потрібної суми грошей. І ви, керівники автошкіл, нерідко включені в цей ганебний процес як проміжна ланка. Розумію, що вам самим не під силу змінити ситуацію, і нікого зараз не звинувачую. Але повідомляю про нашу готовність подолати проблему. Тут є два шляхи: або переконати розумних людей діяти чесно, або вмикати міліцейські важелі, тобто документувати правопорушення і притягувати винних до кримінальної відповідальності. Другий варіант довший, жорсткий і болісний. Я порадився з Романом Ігоревичем і поки що схиляюся до першого шляху.

Діалог вийшов продуктивним, але, як і очікувалося, непростим. Гості висловили готовність і бажання боротися з корупцією в цій галузі, але водночас вказали на ряд моментів, змінити які має повноваження тільки начальник УМВС.

Мова йшла і про виживання учбових закладів в сучасних умовах, і про  незрозумілі платежі, які вимагають у курсантів автошкіл, і про складні  екзаменаційні білети. Прозвучала думка, що навіть водій з багаторічним стажем навряд чи б сьогодні здав на права.

Присутні висловили думку, що нинішня система здачі екзаменів спеціально налаштована таким чином, щоб курсант ні в якому разі не відповів на всі питання з першого разу.

Це у свою чергу створює підґрунтя для корупції. Адже хтось готовий до переекзаменування, а комусь простіше покласти в конверт певну суму і отримати водійське посвідчення.

Заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС в області Роман Пицків погодився з цією тезою. Недавно декілька бійців спецбатальйону «Чернігів» якраз отримували права, тому він володіє ситуацією про умови здачі екзамену у ВРЕР, так би мовити, з перших уст.

Роман Пицків зауважив, що нині першочергова задача полягає саме у знищенні корупційних схем, які перетворюють отримання посвідчення водія на складне і дороге задоволення. І подібні зустрічі - це початок процесу.

Підсумовуючи результати зустрічі, начальник Управління МВС в області Едуард Альохін запевнив присутніх, що налаштований жорстко боротися з корупцією в ДАІ та ВРЕР, але для цього потрібна підтримка директорів автошкіл. Схема проста - міліція ламає систему заробляння грошей на автолюбителях, а школи готують освічених сумлінних водіїв.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини