Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:25:41

Діти хворі на фенілкетонурію забезпечені спеціальним дієтичним харчуванням

08.04.2015   07:52Агенцiя

Як повідомляє "Вісник державних закупівель" Комунальний лікувально-профілактичний заклад "Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення" провів тендер на закупівлю продуктів харчових готових гомогенізованих для дитячого та дієтичного харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію (2 найменування: "Ф-АМ 2 абоеквівалент" – 275 банок та "Ф-АМ 3 абоеквівалент" – 141 банка).

На участь у конкурсі було подано 2 заявки від приватного акціонерного товариства "Медфарком - центр", яке запропонувало 1 326873,60 грн. (Один мільйон триста двадцять шість тисяч вісімсот сімдесят три грн. 60 коп.), з ПДВ та товариство з обмеженою відповідальністю "ФАРМАДІС" – 1 329369,60 грн. (Один мільйон триста двадцять дев’ять тисяч триста шістдесят дев’ять грн. 60 коп.), з ПДВ.

Ціна першої фірми була нижчою, тому 01.04.2015 між "Медфарком - центр" та "Чернігівськимобласним центромрадіаційногозахисту та оздоровленнянаселення" було укладено договір на поставку дитячого дієтичного харчування. Одна банка такого харчування коштуватиме 3189,6 грн.

Лікарня очікувала витратити на закупівлю харчування для дітей хворих нафенілкетонурію 700 000 грн., але загальний ріст цін призвів і до удорожчання дієтичного харчування майже в двічі. Однак, воно є дуже важливим і необхідним для дітей, оскільки фенілкетонурія - це спадкова хвороба, яка пов’язана з порушенням обміну амінокислот.

Організм хворого не може розщеплювати амінокислоту фенілаланін, яка потрапляє з білковою їжею. В результаті чого у організмі накопляються з’єднання, що отруюють нервову систему, що призводить до незворотної розумової відсталості дитини. Тому в раціон дитини додають спеціальні лікувальні суміші, в складі яких зменшена кількість або повністю видалений фенілаланін.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини