Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:53:14

556 вулиць Чернігова обслуговує комунальне шляхо-будівельне підприємство

02.04.2015   09:07

Про роботу комунального шляхо-будівельного підприємства Чернігівської міської ради в 2014 році звітував на розширеній нараді його директор Олександр Шкурат.

Він розповів, що колектив КШБП в минулому році виконував роботи з будівництва, капітального й поточного ремонту, утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі, а також із благоустрою міста.

На обслуговуванні КШБП перебуває:
- 556 міських вулиць загальною протяжністю 360,6 км., з яких 253,4 км. мають асфальтобетонне покриття;
- 4 мости і 2 шляхопроводи;
- майже 63 км. зливової каналізації і 4 км. дренажу, 827 зливових і 787 оглядових колодязів;
- 59 світлофорних об’єктів;
- близько 6 тисяч дорожніх знаків;
- 14,6 км. направляючої пішохідної огорожі;
- 12,5 км. транспортної огорожі.

Для організації ефективної роботи на підприємстві функціонують:
- світлофорна служба у складі 12 осіб;
- бригада, що обслуговує зливову мережу (10 осіб), і обслуговуючий персонал очисних споруд (8 осіб);
- 3 ремонтні бригади (21 робітник і 5 майстрів).

Крім того, понад 30 осіб обслуговують великий парк дорожньо-будівельної і автотранспортної техніки. В рамках мобілізації КШБП направило для потреб армії три вантажівки і екскаватор. О. Шкурат висловив занепокоєння, що переважна частина наявної техніки знята з виробництва, через це виникають труднощі під час ремонту. Так, за 2014 рік на ремонт і відновлення основних дорожньо-будівельних машин і механізмів витрачено більше 128,5 тис.грн.

Попри це, протягом року силами підприємства відремонтовано 58 тис. м.кв. асфальтобетонного покриття, виконані грейдування і підсипка 37,4 тис. м.кв. вулиць, нанесено 11,3 км. або 3,3 тис. м.кв. дорожньої розмітки.

Директор КШБП підкреслив, що в минулому році підприємство власними силами виконувало дорожньо-будівельних робіт і середньому на 1,3 млн.грн. в місяць, що на 44% перевищує обсяг щомісячних робіт 2013 року.

За словами керівника, основні будівельні роботи виконувались із розширення найбільшого міського кладовища «Яцево». Там виконано робіт із застосуванням спецтехніки на загальну суму 344,4 тис.грн.

Також на чисельні звернення жителів міста і за рішенням комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові побудовано світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Ріпкинської та Старобілоуської. Вартість робіт склала 287,3 тис. грн.

Це ж перехрестя в ході виконання робіт було розширено для покращання безпеки руху, загальна площа робіт склала понад 2,3 тис. м.кв. асфальтобетонного покриття на суму 484,3 тис.грн.

О. Шкурат поінформував про проведений капітальний ремонт:
- понад 4,4 тис. м.кв. асфальтобетонного покриття вул. Київської (878,5 тис.грн.);
- більше 1,2 тис. м.кв. асфальтобетонного покриття вул. Толстого (218,4 тис.грн.);
- понад 3 тис. м.кв. тротуару по вул. Рокоссовського (589,3 тис.грн.).

Були виготовлені і встановлені 255 дорожніх знаків на загальну суму 133 тис.грн..

Протягом минулого року КШБП виконувало поточний ремонт об1єктів, що перебувають на обслуговуванні:
- 46,3 тис. м.кв. асфальтобетонного покриття доріг і тротуарів на суму 6,7 млн.грн.;
- відновлено розкопів 5,3 тис. м.кв. на 1,5 млн.грн.;
- відремонтовано 39 зливових і 18 оглядових колодязів на суму 99 тис.грн.;
- встановлено 580 м.п. направляючої пішохідної огорожі і 220 м.кв.  відремонтовано на суму  90 тыс. грн.

Обслуговування 59 світлофорних об’єктів обійшлося в 1,3 млн.грн., а обслуговування мережі зливової каналізації, очисних споруд, зливових і оглядових колодязів – у 2,1 млн.грн.

О. Шкурат звернувся до учасників розширеної наради спільно дбати про порядок довкола зливових решіток. «Бригада з 10 чоловік не в силах після сильної зливи водночас прочистити всі решітки по місту, які в критичний момент виявляються забиті сміттям», - пояснив він.

Окремим завданням підприємства є святкове оформлення міста. Зокрема, на КШБП протягом року зберігається штучна шеститонна новорічна ялинка, придбана в Іллічівську. Силами робітників підприємства і спеціалістів заводу-виробника за допомогою спецтехніки вона монтується до новорічних свят, і відповідно, розбирається.

Також підприємство відповідальне за доставку і встановлення малої сцени, що використовується для проведення загальноміських святкових заходів. За минулий рік у цьому напрямку було виконано робіт на суму 316,3 тис.грн.

За підсумками року, за інформацією директора, КШБП сплатило до бюджетів різного рівня понад 2 млн. 360 тис.грн. В тому числі, єдиного соціального внеску – 1,2 млн.грн., майже 740 тис.грн. ПДВ і 414 тис.грн. податку на прибуток.

Середньомісячна зарплата за минулий рік склала 2 722 грн., що на 12% вище показника 2013 року. На переконання О. Шкурата, його колектив – це досвідчені і відповідальні спеціалісти в своїх напрямках.

Окремо директор зупинився на співвідношенні виконаних будівельно-монтажних робіт. Його непокоїть, що за інерцією підприємство рухається шляхом «латання дір». Так, 68 % обсягів робіт – це поточний ремонт, 18,7 % – виконання капітального ремонту і лише 13,3 % – нове будівництво. «Нам би, звісно, хотілося якісно змінити це співвідношення на користь збільшення частки нового будівництва й капітального ремонту, особливо це стосується основних магістралей міста», - зауважив О. Шкурат.

Він підкреслив, що наразі для підприємства найважливіше – це своєчасні розрахунки за виконані роботи, адже придбання асфальту і пального є необхідною умовою діяльності.

Фактично, бригади КШБП вже приступили до ремонтних робіт на вулицях обласного центру. Без обмеження руху транспорту виконується ямковий ремонт.

О. Шкурат запевнив, що колектив комунального шляхо-будівельного підприємства готовий і надалі відповідально й оперативно працювати над поліпшенням якості доріг і тротуарів Чернігова, що є невід’ємною частиною формування позитивного іміджу міста.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини