Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:48:50

Внаслідок загоряння на луку сухої трави вогонь перекинувся на село. ВІДЕО

30.03.2015   07:43

28 березня об 11:27 у Сосницькому районі до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що внаслідок загоряння на луку сухої трави, сильні пориви вітру миттєво поширили вогонь на значну територію і він широким фронтом швидко дістався до с. Ляшківці, де охопив кілька нежилих подвір’їв.

За викликом негайно було направлено 2 відділення Сосницького державного пожежно-рятувального підрозділу, сільські пожежні команди з сусідніх сіл Шаболтасівка, Кудрівка та Чорнотичі, а також трактор з плугом для оборювання місцевості з метою запобігання поширенню вогню. Нелегкий двобій з вогнем тривав майже 5 годин в ході якого вогнеборці врятували 5 жилих і 15 нежилих подвір’їв та завадили полум’ю охопити весь населений пункт.

Загальна сума врятованого майна оцінюється у 500 тис. гривень. Пожежа встигла знищити 13 нежилих будинків і 10 господарчих споруд різного призначення. Гасіння ускладнював сильний вітер та зарості сухостою, які заполонили всі нежилі подвір’я. Справа в тому, що в Ляшківці раніше налічувалося близько 70-ти жилих будинків, а зараз є тільки 5, де мешкає 8 літніх людей.

На місці пожежі працювала мобільна оперативна група Управління ДСНС України у Чернігівській області.
Причиною займання стало необережне поводження з вогнем. Винна особа встановлюється.

Щоб зупинити страшну хвилю вогню, рятувальники закликають населення дотримуватись заходів пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем та не спалювати суху рослинність.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.