Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:26:02

Кліматичні показники "перемістили" Чернігівщину на 200-300 км південніше

28.03.2015   09:37Агенцiя

За кліматичними показниками останнього десятиліття Чернігівщина "перемістилася" на 200-300 км південніше. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Чернігівського обласного центру гідрометеорології Руслан Овсєєнко.

"За кліматичними характеристиками - температурою повітря, опадами, вітрами, наша кліматична зона за останні 10 років зсунулася на 200-300 км південніше", - сказав він.

За словами метеоролога, ці зміни не настільки значні, щоб перемістити Чернігівщину в іншу кліматичну смугу. Отож, як і раніше, область залишається в зоні Полісся.

Коментуючи ситуацію, Овсєєнко зауважує, що клімат змінюється завжди, а відповідні процеси характеризуються циклічністю. Тому прогнозувати, що років через 30-40 клімат Чернігівщини буде, як, скажімо, на Херсонщині, не можна.

"На запитання, чи будуть ці тенденції та інтенсивність змін зберігатися, однозначної відповіді ніхто дати не може. Тому що вони можуть зупинитися або піти у зворотному напрямку", - сказав Овсєєнко.
Читайте також: Генсек ООН: Глобальне потепління на два градуси є критичним

Попри обережний оптимізм, він усе ж констатує, що за останні 30 років графік температур повітря в області, який багато років був більш-менш рівною лінією, стрімко змінюється. Наскільки на все це вплинула діяльність людини, точно ніхто не знає.

"Всесвітня метеорологічна організація про антропогенний вплив каже: "Скоріше так, ніж ні". Але однозначного цифрового підтвердження цього немає", - зазначив він.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/klimatichni_pokazniki_peremistili_chernigivshchinu_na_200_300_km_pivdennishe_2037451
 

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини