Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:05:21

В семи містах поліпшено ситуацію в сфері адміністративних послуг – результати кампанії Асоціації регіональних аналітичних центрів

27.03.2015   12:44Агенцiя

26 березня в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція «Діяльність центрів надання адміністративних послуг в Україні: результати громадської кампанії щодо удосконалення системи адміністративних послуг».

Захід був проведений Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень в рамках реалізації проекту „Поліпшення системи адміністративних послуг в Україні через активізацію аналітичних громадських організацій”.

Під час прес-конференції відбулася презентація результатів аналізу роботи центрів надання адміністративних послуг „Надання адміністративних послуг в Україні: погляд з регіонів“, виконаного Асоціацією регіональних аналітичних центрів у 14 регіонах України, а також озвучені результати лобістської кампанії з впровадження рекомендацій для підвищення ефективності роботи ЦНАП та покращення якості адміністративних послуг в цільових областях проекту.

«Цей захід є фінальним в рамках великої дворічневої ініціативи, яка була підтримана Європейським Союзом», – зазначила Ольга Рись, представник Поліського Фонду міжнародних та регіональних досліджень. – 2 роки тому була створена Асоціація регіональних аналітичних центрів, в котру, на той час, увійшли представники 14 міст України: Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Луганська, Луцька, Миколаєва, Одеси, Полтави, Рівного, Харкова, Херсона, Черкас та Чернівців. Задача цих аналітичних центрів полягала в аналізі якості послуг, котрі надавали ЦНАПи в їх містах. У свою чергу, проект „Поліпшення системи адміністративних послуг в Україні через активізацію аналітичних громадських організацій ” полягає в проведені лобістської кампанії щодо впровадження зроблених напрацювань в дію», – розповіла пані Ольга.
Максим Корявець презентував 2 основні блоки, що входили в основну схему дослідження: результати опитування відвідувачів ЦНАПів у 14 обласних центрах України та узагальнені результати експертної оцінки їх діяльності.

Так, спікер відзначив, що більшість людей дізнається про ЦНАПи, у першу чергу, від друзів, родичів та знайомих, регулярно відвідують Центри представники юридичних осіб, і близько 80% всіх відвідувачів, тобто і юридичних, і фізичних осіб, знаходять необхідну інформацію чи отримують послуги відразу. При цьому половині громадян вдається зробити це уникнувши навіть невеликих черг. У більшості випадків розгляд одного звернення займає від декількох до 30 хвилин. Загалом громадяни відзначають покращення надання послуг після відкриття подібних центрів, а також зменшення корупційної складової через відсутність контакту з органами влади, та залишаються задоволеними культурою обслуговування, компетентністю спеціалістів та оперативністю їх роботи.

У рейтингу ЦНАПів, відповідно до розробленої методології, перші місця займають Вінниця, Харків та Луцьк. Останнє місце – у Донецька, але такі результати зумовлені ситуацією, що склалася в регіоні.
Практичне значення отриманих результатів організатори вбачають в тому, що на основі рекомендацій, отриманих владою від експертів, на сьогодні вже в 7 містах розроблені рекомендації втілені в життя. Зокрема, в Кривому Розі, Полтаві, Рівному, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях.

Дослідження не проводилося в Чернігові задля збереження об’єктивності дослідження, адже методологія розроблялася місцевою організацією, зазначила Ольга Рись, додавши, що у подальшу роботу Асоціації регіональних аналітичних центрів із інших напрямків дослідження залучено всі регіони України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини