Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:31:15

Протягом доби вогнеборці ліквідували 14 пожеж

24.03.2015   15:00Агенцiя

Їх причинами послужили випалювання сухої рослинності, дитячі пустощі та необережне поводження з вогнем. Пожежами знищено або пошкоджено 13 житлових будинків та господарчих споруд, вигоріло 32 га території, травмовано 1 людину.

Так, 23 березня об 11:00 до Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Григорівка. На місце пригоди оперативно прибув підрозділ Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру, місцева пожежна команда з селища Дмитрівка та сільські вогнеборці з с. Голінка. Завдяки їх спільним  професійним діям, пожежу об 11:30 було локалізовано, а о 12:25 остаточно ліквідовано. В ході гасіння врятовано поруч розташований будинок та двоє голів великої рогатої худоби. Як з’ясувалося, причиною пожежі послужили пустощі з вогнем 6-річного сина та 7-річної доньки  господарів. Як з’ясувалося, доки батьки займались по господарству, залишені без належної уваги Сергійко та Юля знайшли на видному місці сірники і підпалили сміття біля сараю. В результаті пожежі вогнем знищено дах споруди, пошкоджено перекриття на площі 20 кв. м. На щастя, діти не постраждали.

Цього ж дня у с. Красностав Борзнянського району внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи виникло загорання господарчої будівлі одного з господарів. 88-річний сусід намагався ліквідувати загорання власними силами, однак, під час гасіння дідусь отримав опіки кінцівки II-III ступеню. Ліквідували пожежу вогнеборці з райцентру, які оперативно прибули за викликом на місце події. Врятовано розташовані поруч житловий будинок, господарчу споруду та матеріальних цінностей на суму 60 тис. грн.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та дотримуватись правил пожежної та екологічної безпеки. Звертаємося до батьків з проханням: контролюйте розваги дітей та власним прикладом виховуйте у них навички культури безпечної поведінки.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.