Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:19:06

Про соціальний захист дітей у Чернігівській області

20.03.2015   11:32Агенцiя

У Чернігівській області 16 % мешканців - це діти віком до 18 років.

 Як повідомляє ГУ статистики в Чернігівській області, жодна дитина не залишається без турботи, однак, серед них є категорії, які потребують особливої уваги з боку держави та суспільства.

Категорія дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на початок 2015р. нараховувала 2284 особи. Серед них під опікою, піклуванням перебували 1543 дитини, у тому числі 91,1% – проживали в сім'ях родичів.

На кінець минулого року в області діяли 17 дитячих будинків сімейного типу, де перебували 109 вихованців.

У 210 прийомних сім'ях виховувалися 335 прийомних дітей.

В області діяли 3 центри соціально-психологічної реабілітації дітей на 150 місць.
За 2014 рік допомогу в них отримали 284 дитини, з яких 11 звернулися за допомогою самостійно. Найбільшу групу (55,3%) становили діти у віці 7–14 років, 29,6% – були у віці від 3 до 6 років включно, 15,1% – від 15 до 18 років. Більше двох третин дітей, яким надана допомога, мали неповну сім'ю (69,4%). У сім'ях, де батьки ухилялися від виконання своїх обов'язків, проживали 112 дітей. З метою подальшого влаштування, до центрів було направлено 22 дитини з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед дітей, які за минулий рік побували в центрах, 80,6% потребували соціально-психологічної допомоги через складні життєві обставини, 17,6% – через те, що залишилися поза сімейним оточенням, 1,8% – зазнали жорстокого поводження.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.