Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:13:44

Весняне прибирання території має бути безпечним

18.03.2015   07:43Агенцiя

З настанням тепла кількість загорянь та збитків від них значно зросла. Про пожежну та екологічну небезпеку спалювання сухої рослинності та сміття говорили сьогодні, 17 березня, на черговому брифінгу в облдержадміністрації.

На весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висохли і легко спалахують від кинутого непогашеного сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи правила безпеки, люди почали масово спалювати суху траву та сміття. Як результат, на Чернігівщині щодня виникає більше 30 пожеж.

— Від восьмого березня в області було зафіксовано 131 випадок загоряння. У результаті цього постраждало 26 будівель, випалено близько 411 гектарів ґрунту. На власному подвір’ї померла від чадного диму одна людина,— повідомляє начальник обласного Управління ДСНС України Ігор Федоренко.

Наразі підрозділи ДСНС переведено у цілодобовий посилений режим чергування.

Через людську необережність страждає і природа. Адже під час спалювання сухої рослинності гине все живе у землі. Також у процесі згоряння виділяється низка канцерогенних сполук, що негативно впливають на здоров’я людини.

Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Валентина Дзюба зазначає, що попри проведення роз’яснювальної роботи та накладання штрафів, населення все ж продовжує позбуватися зайвої рослинності та сміття методом спалювання.

Екологи та рятувальники закликають правильно утилізовувати зайве. Рештки рослин та сміття потрібно збирати організовано та в одному місці, їх згодом вивезуть комунальники. Адже весняне прибирання території має бути безпечним.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини