Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:08:08

За зібрані під час Всеукраїнської благодійної акції кошти придбали дитяче офтальмологічне обладнання

14.03.2015   10:32Агенцiя

Перевірити зір у дитини тепер буде швидше та зручніше. Адже Чернігівська обласна дитяча лікарня отримала нове офтальмологічне обладнання — автоматичний проектор знаків АСР-700 Unicos. Придбати цей апарат змогли завдяки участі небайдужих у Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця – 2014».

13 березня, на засіданні прес-клубу «Ділове слово» підбивали підсумки регіональної благодійної акції «Серце до серця», що проходила минулоріч. Мета усіх проведених заходів: допомогти дітям з вадами зору.

Як розповіла директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк, в акції взяли участь понад 200 волонтерів. Їм вдалося зібрати 27,5 тисяч гривень. На ці кошти і було придбано дитяче офтальмологічне обладнання.

За словами головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я ОДА з дитячої офтальмології Лариси Шоломій, це обладнання дозволить швидше підібрати окуляри, діагностувати косоокість та порушення рефракції. До того ж, прилад не лише полегшить роботу лікарям, а й зробить обстеження цікавішим для малечі.

Попри складну ситуацію в країні, проведення акції цьогоріч теж планується. До неї залучатимуть все більше молоді. Адже, як зазначила представник Всеукраїнського благодійного Фонду «Серце до серця» в області Ірина Сімонова, саме молодь та студентство активно пропагує благодійність.

Ювілейна Х акція розпочнеться в квітні та проходитиме під гаслом «Врятуй життя дитини». Зібрані кошти будуть направлені на закупівлю реанімаційного обладнання для надання невідкладної допомоги дітям.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.