Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:22:30

Прокуратура Чернігівської області через суд повертає квартиру, яку напівсліпа літня жінка втратила в результаті обману

13.03.2015   17:58Агенцiя

Прокуратурою області направлено до суду позов в інтересах 87-річної чернігівки, учасниці Великої Вітчизняної війни, яка є інвалідом II групи по зору, про визнання недійсним договору дарування її власної квартири сторонній особі.

Як з’ясувалося, майже не ходячу пенсіонерку, яка тривалий час потребує стороннього догляду, давно «задобрювала» жінка-двірник. Намагаючись увійти в довіру, вона приносила старенькій їжу, напої, на сміттєзвалищі знайшла доріжки і, так би мовити, облагородила житло.

Врешті-решт вона запропонувала літній жінці за такі добрі справи укласти договір довічного утримання, на що остання погодилася.

Підписуючи вдома у присутності нотаріуса угоду з дочкою двірнички, інвалід II групи по зору навіть подумати не могла, що ця молодиця так легко і швидко «заволодіє» її квартирою ще за її життя, оскільки насправді підписала договір безкоштовного дарування власного єдиного житла.

Пропозиція звільнити однокімнатну квартиру в привабливому районі міста надійшла незабаром.

Наразі фактичні обставини цієї справи досліджуються в рамках кримінального провадження.

Одночасні заходи представницького характеру прокуратурою вжито у зв’язку з необхідністю якнайшвидшого реального захисту інтересів обдуреної жінки-інваліда.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини