Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:45:57

Прокуратура через суд повернула державі землю вартістю 400 тис грн, приватизовану на підставну особу

12.03.2015   17:26

Прокуратура Чернігівської області через суд повернула державі 2 га землі вартістю 400 тис грн в адміністративних межах м. Бобровиця, приватизовані на підставну особу.

Факт безоплатного одержання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства особою, яка про це й не знала, виявлений прокуратурою минулого року. Як встановлено експертизою в ході розслідування кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, підписи в заяві та інших документах, пов’язаних з отриманням землі у власність, зроблені не її одержувачем. Сам цей чоловік також стверджує, що таких документів не підписував і не подавав.

Окрім того, земля передавалася у власність і з іншими порушеннями вимог законодавства. Зокрема, проект землеустрою на земельну ділянку не погоджувався з Бобровицькою міською радою як суміжним землекористувачем, а також як органом місцевого самоврядування, уповноваженим на погодження проектів землеустрою.

З урахуванням цього прокуратурою області заявлено позов до Бобровицького районного суду про визнання недійсними наказів управління Держземагентства у Чернігівській області та свідоцтва про право власності на цю земельну ділянку.

Рішенням суду позовні вимоги повністю задоволено, незаконні розпорядчі акти скасовано, видані на їх основі правовстановлюючі документи визнано недійсними.

Довідково:

Територія Бобровицького району приваблює бажаючих отримати землю як своєю близькістю до Києва, так і тим, що переважна більшість земель району — чорноземи з великим вмістом гумусу.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини