Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:26:32

"Хай небо буде мирним, а Україна чистою!"

11.03.2015   08:08Агенцiя

Під таким гаслом Всеукраїнська організація «Let’s do it, Ukraine», учасник загальносвітвого руху «Let’s do it, world» за підтримки обласної державної адміністрації ініціює проведення акції «Зробимо Україну чистою!-2015». Щорічно в обраний день понад 11 мільйонів людей в 112 державах світу виходять на прибирання сміття у своїй країні.

Робоча нарада, присвячена обговоренню організаційних питань з проведення акції на Чернігівщині, відбулася 10 березня. У ній взяли участь представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, Чернігівської міськради та громадськості.

Акція «Зробимо Україну чистою!-2015» відбудеться 25 квітня по всій території України з 10-ї до 15-ї години. У рамках проекту заплановано прибирання найбрудніших місць у Чернігові та області, висадження дерев та квітів, благоустрій майданчиків. Також передбачається проведення велопробігів, еко-форумів та щорічного всеукраїнського флешмобу зі збирання найбільшої кількості сміття за 1 секунду.

За словами представника національнальних координаторів акції «Зробимо Україну чистою!-2015» Марії Шепетун, головною метою проекту є передусім виховання у громадян шанобливого ставлення до навколишнього середовища. До акції планується залучити 250 тисяч волонтерів та очистити від сміття близько двох тисяч визначених зон.

Організатори заходу розподілили між собою напрямки роботи та узгодили попередній план дій на підготовчий період. Зокрема, обговорено питання роздільного прибирання сміття та його вивіз, очищення підвалів будинків. Розглянули питання проведення широкої інформаційної компанії.

Отже, приєднатися до волонтерського руху з прибирання можна, звернувшись до координатора в області Наталії Пархоменко: тел.: 093-074-68-74, natalia1.parhomenko@gmail.com; та координатора в м.Чернігів Сергія Безбородька: тел.:063-521-18-88, ecochernigov@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.