Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:49:47

“Школярики” погрожують зброєю громадським активістам

10.03.2015   18:55

Громадські активісти і організації, що займаються вивченням та контролем роботи різних комунальних та державних структур, добралися і до комунального підприємства “Школярик”.

Це КП займається організацією харчування дітей в школах. Одразу дивне і підозріле здалося їм, що підприємство це останній час, практично не звітувало.

Змусили навіть хоча б зробити вигляд звіту такого втаємниченого на той час підприємства як Комунальний ринок, якого “кришували” тоді різні кримінальні структури.

Щойно почали рухи в бік “Школярика”, реакція не забарилася.

Вчора, жінці, одній із членів народної ради та громадського аудиту погрожували та попереджали, щоб та не сунула носа в “чужі” справи.

Громадські активісти та представники фінансово управління й відділу економіки цього тижня розпочали аналізувати роботу комунального підприємства, яке займається шкільним харчуванням.

Спершу керівництво цього підприємства саме надало всі документи для того, щоб члени комісії ознайомились із ними та зробили певні висновки. Проте, вже наступного дня адміністрація була вже не такою люб’язною і не допустила громадський аудит до жодного документу, аргументуючи це втручанням у господарську діяльність. Хоча, комунальне підприємство, яке отримає кошти з міського бюджету повинно звітувати про свою діяльність і за кожну витрачену копійку.

Перевіряюча комісія за перший день роботи знайшла достатньо цікавих документів. Із ними вони будуть звертатись до відповідних органів.

Але, не встигли перевіряльники звернутись до жодного із контролюючих чи правозахисних органів, як на них посипались погрози, іноді “цікаві” пропозиції та інше.

Посеред білого дня на центральній площі міста поблизу пішохідного переходу чоловік однієї з керівників цього комунального підприємства порадив члену комісії не чіпати це підприємство та тримати свою цікавість стосовно його коштів при собі.

Він питав що це за народна рада така і яке вона має право тривожити його дружину. На додачу цей громадянин сказав жінці, якщо вона не залишить у спокої його дружину й це підприємство, то хай знає, що він завжди в своїй автівці з собою возить зброю.

Жінка вже написала заяву до міліції.

Також, і деякі інші члени цієї робочої групи розповіли, що їм також погрожували та рекомендували займатись своїми справами. А один із постачальників цього підприємства обіцяв поділитись доходами, якщо вони зникнуть і не чіпатимуть КП.

Тепер ми й усі активісти будемо пильно спостерігати за розвитком подій і роботою міліції.

Цікаво й те, що як тільки активісти ткнули палкою в це кубло, навіть і не уявляли, що з того кубла повилазить. Почали скалитися та рохкати і місцеві депутати, і представники політичних партій і нардепів.

Отже бачимо, що підприємство “Школярик” дісно доброчинний, зміг годувати не тільки самих школяриків, а пхати в утробу і досить дорослих дядьок і тьоток.

 

http://www.uezd.com.ua/page/shkolyariki-pogrozhuyut-zbroyeyu-gromadskim-aktivistam.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини