Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:29:00

Прокуратура виступила на захист інтересів держави і громадян у справі про повернення нерухомого майна підприємству-банкруту

07.03.2015   13:23Агенцiя

Всі позови прокуратури Чернігівської області про визнання за збанкрутілим підприємством «Домобудівник» права власності на 11 квартир у житловому будинку, що знаходиться у Броварському районі Київської області, та витребування цих квартир з чужого незаконного володіння, Господарським судом Київської області розглянуто та задоволено.

Пред’явленню зазначених позовів передувало притягнення до кримінальної відповідальності одного з керівників збанкрутілого підприємства-забудовника, який сприяв незаконному відчуженню квартир, що підтверджено вироком суду.

Як вже повідомлялося раніше, у провадженні господарського суду з листопада 2013 року перебуває справа про банкрутство одного з найпотужніших забудовників в області — ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник», з майновими вимогами до якої звернулися державні органи та понад 80 громадян. Наразі у справі введено процедуру санації, яка, відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища товариства, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів.

Саме з метою відновлення порушених прав вкладників прокуратурою області в межах компетенції вжито вичерпних заходів реагування представницького характеру в частині визнання права власності за «Домобудівником».

У разі відкриття ліквідаційної процедури ці квартири мають увійти до ліквідаційної маси підприємства з метою погашення його кредиторської заборгованості.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини