Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:36:42

Населення стало частіше звертатися за порадами до Консультаційного центру рятувальників

05.03.2015   07:39Агенцiя

У Чернігові в обласному Управлінні ДСНС України вже більше півтора роки функціонує Консультаційний центр, що створений з метою інформування населення у напрямку цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та стосовно діяльності Служби порятунку "101". Даний центр оснащений комп’ютерною, теле- та відеотехнікою, відповідними тематичними посібниками, стендами та наочними матеріалами.

У зв’язку з тим, що останнім часом мешканці як Чернігівської, так і інших областей України по телефону або особисто стали набагато частіше і в будь-який час доби звертатися до рятувальників за консультаціями переважно з питань цивільного захисту, порядку дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пов’язаних з терористичним актами чи військовими конфліктами, з 10-го лютого Консультаційний центр переведений на цілодобовий режим роботи. Тут чергують досвідчені фахівці, які надають відповіді населенню на поставлені запитання та володіють інформацією про адреси розташування захисних споруд і наявні місця для розселення вимушених переселенців на території області.

За останні два місця до Консультаційного центру звернулося й отримали відповіді більше ста громадян. Під час особистого відвідування кожен бажаючий міг отримати пам’ятки, переглянути відеоролики, навчальні фільми, стенди, плакати та ознайомитися з літературою по всім напрямкам цивільного захисту населення, техногенної і пожежної безпеки. Також інформацію можна отримати зателефонувавши за номером (0462) 96-86-15 (тел./факс) або по надіславши повідомлення по електронній пошті на адресу: konscentr@i.ua.

Крім того, з 2 лютого в людних місцях Чернігова функціонує мобільний консультаційний пункт, що обладнаний необхідними стендами та плакатами за тематикою безпеки у надзвичайних ситуаціях. Тут надають консультації як рятувальники, так і представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України.


Адреса Консультаційного центру: 14037, м. Чернігів, пр-т Миру, 190-а
WEB-сайт: http://cn.mns.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.