Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:59:39

Міліція встановила особи невідомих чоловіків в балаклавах, які 23 лютого з’явилися в Чернігівській обласній раді

25.02.2015   17:23Агенцiя

Правоохоронці провели профілактичні бесіди з мітингувальниками та попередили про неприпустимість провокативних дій з боку організаторів, які в облраді вимагали прискорити розслідування справи про розгін чернігівського Євромайдану.

Ще однією вимогою активістів об’єднання «Форум порятунку Чернігова «Нове життя» було покарати винних у побитті їх побратимів у Прилуках. На їх вимогу голова обласної ради Микола Звєрєв ініціював засідання за круглим столом.

В зустрічі взяли участь прокурор області Дмитро Чібісов, виконуючий обов’язки начальника УМВС України в області Вадим Філашкін, а також чернігівські майданівці, волонтери та представники різних громадських організацій.

Громада вимагала у влади негайно розібратися в ситуації, яка сталася 23 лютого, коли молодики в камуфляжі і балаклавах зайшли до приміщення Чернігівської обласної ради.

Зі слів організаторів акції, невідомі чоловіки в балаклавах належать до громадської організації «Самооборона Чернігівщини» і насправді охороняли активістів «Форуму порятунку Чернігова «Нове життя». За увесь час перебування в приміщенні обласної ради ніяких протиправних чи радикальних дій вони не вчиняли.

У свою чергу правоохоронці застерегли активістів від влаштування подібних «маски-шоу», а якщо у громадян є якісь претензії до роботи прокуратури чи міліції або інших правоохоронних органів, то приходити безпосередньо туди, адже обласна рада – не майданчик для вирішення подібних проблем.

Наразі особи всіх чоловіків в балаклавах міліцією встановлені, з ними проведені профілактичні бесіди щодо неприпустимості такої поведінки. Завдяки толерантній позиції голови облради Миколи Звєрєва та вчасного втручання міліції конфлікт не був допущений, громадський порядок не порушувався.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини