Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:11:38

"З Україною в серці"

25.02.2015   11:21Агенцiя

Під таким гаслом 24 лютого пройшла зустріч студентів ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка з учасниками військових дій на Сході України, що перебувають на лікуванні у Чернігівському військовому госпіталі.

Студентами Навчально-наукового Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського  та факультету початкового навчання ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка  було зібрано кошти для закупівлі речей першої необхідності, яких так бракує госпіталізованим. Не залишилися осторонь й народні обранці – за підтримки народного депутата України Валерія Куліча було сформовано пакунки з фруктами для кожного військовослужбовця.

Долучившись до всеукраїнського волонтерського руху, студенти вирішили підняти моральний дух поранених – окрім збору коштів, творчий актив університету підготував невелику концертну програму, в ході якої відзначив проявлені мужність та патріотизм військових.

«Ми хочемо подякувати всім небайдужим, хто долучився до акції. Викладачам кафедри історії та археології України, містянам – жителям будинку № 22-А по вул. Рокосовського, представникам органів державної влади, а також керівництву госпіталю за всебічне сприяння у проведенні заходу», – зазначила Анастасія Гапієнко, заступник голови Студентської координаційної ради Чернігівської області та один із організаторів акції.

Розчулили бійців дитячі малюнки учнів початкових класів шкіл міста Чернігова, передані факультетом початкового навчання. У них молодші школярі подякували захисникам за мирне небо та побажали швидкого одужання.

«Для нас дуже важливо підтримати поранених, адже завдяки їх героїзму ми живемо звичним життям та, фактично, знаходимось осторонь активних бойових дій. Плануємо й надалі всіляко їм допомагати та сподіваємось, що кожен з них повернеться додому неушкодженим», – зазначили студенти-учасники волонтерської акції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини