Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:29:46

Прокуратура відстоює інтереси держави, яка не отримала встановлену законом плату за передану в оренду 1000 га землі

23.02.2015   14:22

З метою припинення фактично безоплатного користування землею, прокурор Бахмацького району звертається до суду з позовом про внесення змін у договір оренди землі площею більше 1 тис. га в судовому порядку.

З квітня минулого року, згідно законодавства, орендна плата має становити 3%. Зокрема, цей орендар має сплачувати більше 220 тис. грн.

Прокуратурою Бахмацького району встановлено, що відповідно до договору оренди цієї земельної ділянки, переданої ще у 2004 році Бахмацькою РДА в користування приватній структурі, розміром орендної плати визначено 0,28% від нормативно-грошової оцінки землі — менше 20 тис. грн.

Пізніші вимоги орендодавця привести умови договору у відповідність до норм закону в частині розміру орендної плати орендарем ігнорувались.

Порушення виявлене в ході вивчення прокурором стану законності щодо своєчасного внесення змін до договорів оренди землі відповідно до вимог Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та Податкового кодексу України.

Факти грубого ігнорування закону орендарями будуть принципово виявлятись та припинятись прокурорами по всій Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини