Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:47:52

Запобігти підлітковій злочинності – справа спільна і відповідальна

19.02.2015   08:29

Про актуальність профілактичної роботи з дітьми та їхніми родинами йшлося на засіданні круглого столу з назвою «Координація діяльності правоохоронних органів міста та громадськості щодо профілактичної роботи з неповнолітніми, які перебувають на обліку у Чернігівському міському відділі кримінально-виконавчої інспекції», що пройшло 18 лютого в Чернігівській міській раді з ініціативи міської спостережної комісії.

Звертаючись до учасників круглого столу, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров зазначив, що основним завданням міського відділу кримінально-виконавчої інспекції є здійснення виконання вироків щодо засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, та контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Як правило, це вихідці з соціально неблагополучних сімей. «На теперішній час у відділі існує проблема щодо виконання вироків неповнолітніми засудженими», - підкреслив голова спостережної комісії.

За його інформацією, на початку 2014 року таких засуджених було семеро, протягом минулого року на облік поставлено ще вісім, із них четверо звільнено від відбування покарання на підставі Закону України  «Про амністію у 2014 році» та ще четверо досягли повноліття.

Переважна кількість осіб даної категорії перебувають на обліку за вчинення тяжких злочинів. У минулому році два підлітки в період відбуття іспитового строку скоїли повторні злочини, які кваліфікуються кримінальним законодавством України, як тяжкі, один із неповнолітніх, що скоїв повторний злочин, має статус сироти.

Станом на сьогоднішній день, на обліку Чернігівського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції перебуває п’ять засуджених, із них двоє сиріт, один підліток із неповної сім’ї, один виховується глухонімими батьками інвалідами. Наймолодшому підобліковому 15 років.

Заступник начальника Чернігівського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Юлія Василенко детально розповіла про роботу підрозділу. Зокрема, вона повідомила, що основна увага приділяється профілактичній роботі з вказаною категорією засуджених, яка проводиться спільно з громадськими організаціями, державними службами та правоохоронними органами. Однак часто виникає багато проблемних питань, які потребують обговорення і визначення шляхів вирішення, як на виконавчому так і на законодавчому рівнях.

На думку регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області, члена спостережної комісії Алли Лепехи, варто домагатися для неповнолітніх покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Це підтримуватиме курс України до Європейської спільноти, де керуються міжнародними правовими нормами щодо неповнолітніх.

У обговоренні взяли участь представники управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області, міського відділу УМВС, Чернігівського СІЗО, прокуратури м. Чернігова, міського центру для дітей, сім'ї та молоді, відділів у справах дітей районних у місті рад та члени спостережної комісії. Кожен представив роботу власного підрозділу в зазначеному напрямку.

Серед пропозицій щодо покращання ефективності роботи прозвучали, зокрема, потреба ранньої профілактики, активнішої позиції навчальних закладів, посилення взаємодії між службами.

Захід мав на меті консолідувати зусилля всіх державних інституцій, громадських та релігійних організацій міста Чернігова на позитивне вирішення питань, пов’язаних із профілактикою правопорушень та спрямованих на зменшення скоєння злочинів неповнолітніми групи ризику.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини